BOON Sziréna

2010.01.30. 18:25

"Mert Miskolcon rendnek kell lennie!"

<p>Miskolc - Közbiztonsági Pontokat telepítenek Miskolc több helyszínén.</p>

Közbiztonsági Pontot avatott Miskolc városvezetése pénteken a Búza téren. A konténerirodában a városőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség járőreit lehet majd megtalálni, illetve számukra biztosít majd melegedési, pihenési lehetőséget.

Valamivel több, mint egy éve kezdte meg munkáját az Avason a városőrség, aminek hatására nem csak az ott élők szubjektív biztonságérzete, de a közbiztonság is javult. Miskolc komplex rendvédelmi programjának részeként egy új projektet indított útjára az önkormányzat: Magyarországon először mobil Közbiztonsági Pontokat állítanak fel a Búza téren, a Szentpéteri kapuban és az Újgyőri főtéren. A napi 24 órában üzemelő pontokat – a közgyűlés által korábban megszavazott támogatásból – a városőrséget biztosító Safety Sector Kft. tartja fenn, de "befogadja" a polgárőröket és a közterület-felügyelőket is. Az itt tartózkodó egyenruhásoktól bárki bármikor segítséget kérhet, de ha éppen járőröznek valahol, egy, a konténeren jól láthatóan elhelyezett telefonszámon lehet velük felvenni a kapcsolatot.

Az első Közbiztonsági Pont kulcsát Káli Sándor, Miskolc polgármestere adta át jelképesen Szabó Józsefnek, a Safety Sector Kft. ügyvezetőjének. Az avatás során Káli Sándor hangsúlyozta: úgy gondolja, Miskolcon rendnek kell lennie, és a Közbiztonsági Pontok felállításával egy újabb lépést tett meg a város ebben az irányban. A másik két pont február első napjaiban kezdi meg működését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!