BOON Sziréna

2009.01.09. 12:55

Ötezer forintért településeket vágtak el a tiszaújvárosi férfiak

<p>Tiszaújváros - Két tiszaújvárosi férfi egy telefontársaság kapcsolószekrényét megrongálva mintegy félmillió forintos kárt okozott. A bejelentést követően a rendőrség még aznap elfogta az elkövetőket.</p>

2009. január 07-én egy telefontársaság tett bejelentést a rendőrségre, mely szerint a Tiszapalkonya külterületén található kapcsolószekrény hibajelzést küld részükre, és a helyreállításra kiérkezve azt tapasztalták, hogy a berendezést megrongálták. A kapcsolószekrényt felfeszítették, és abból egy kb. 3 méter hosszúságú rézkábelt kivágtak, és eltulajdonítottak. A rézkábel súlya kb. 8 kg lehetett.


A bejelentést követően a helyszínre „forró nyomon” kiérkező nyomozók a hóban felfedezték az elkövetők nyomait, és azt követve rövid időn belül eljutottak a bűncselekmény elkövetőihez, akik a helyszíntől néhány száz méterre, az általuk épített sátorban laktak. A két gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a nyomozók az eltulajdonított kábelt Tiszaújváros egyik MÉH telepén megtalálták. A hulladék felvásárló helyen az egyik gyanúsított nevére kiállított vételi jegy is feltalálásra került, ezt követően a gyanúsítottak belátták, hogy nincs értelme tagadni.


A bűncselekménnyel kb. 15.000 Ft értékű rézkábelt tulajdonítottak el, amelyből a gyanúsítottak haszna az eladással 5.000 Ft volt. A rongálással ennél jóval jelentősebb, megközelítőleg 500.000 Ft kárt okoztak a szolgáltatónak.


Jelen ügyben a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésén túl a rendőrkapitányság vizsgálja azt is, hogy az elkövetők cselekményükkel a közérdekű üzem megzavarásának bűntettét megvalósították e, mivel a kábel átvágása folytán a telefonkapcsolat több településen is szünetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!