BOON Sziréna

2008.12.05. 19:13

Garázdaság hamis CD-re hangolva

<p>Mezőkövesd - Az utóbbi hetekben sorozatos rendzavarások, verekedések történtek egy mezőkeresztesi szórakozóhelyen, amelyekhez úgymond "aláfestő zeneként" másolt CD-ékről szólt a zene.</p>

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság több büntetőügyben folytat eljárást, amelyek mindegyike egy mezőkeresztesi szórakozóhelyhez köthető.

November 08-án a késő esti órákban egy helyi fiatalember késsel fenyegette meg a vendégeket. Előállítása közben a vele szórakozó barátai megpróbálták a szakszerű intézkedést megakadályozni. Pár nappal később szintén két helyi fiatalember mérte össze erejét. A sértett végül maradandó egészségkárosodással járó sérüléseket szenvedett el. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság mindkét esetben garázdaság miatt folytat eljárást. A rendőrség szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétségének gyanúja miatt indított eljárást egy 23 éves mezőkövesdi fiatalemberrel szemben, aki az érintett mezőkeresztesi szórakozóhelyen szolgáltatta a zenét. A szervezett rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy a fiatalember illegálisan másolt CD lemezekről játszotta le a zeneszámokat, amelyek semmilyen MAHASZ által kiadott engedéllyel nem rendelkeznek. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda. Minderről Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa számolt be portálunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!