BOON Sziréna

2008.12.29. 17:03

Dulakodás és sérülés a miskolci traumatológián

<p>Miskolc - Orvosra támadt egy beteg a miskolci traumatológián karácsonykor, de ő sérült meg. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettel gyanúsítja – tudtuk meg Dobi Tamás rendőrségi szóvivőtől.</p>

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettel gyanúsítják a rendőrség azt a férfit, aki miatt karácsonykor ki kellett hívni a rendőröket a megyei kórház baleseti sebészetének ambulanciájára.

A kórház főigazgatója, dr. Csiba Gábor a neki szóló jelentés alapján arról tájékoztatott, hogy a férfi karácsony első napján kopogtatás nélkül rontott be a rendelőbe, ahol két orvos és két asszisztens tartózkodott. Utóbbiak egyike, aki gyermeket vár, lepihent a vizsgálóágyra, minthogy tudomásuk szerint a folyosón senki sem várakozott. A beteg ennek láttán előkapta a mobiltelefonját, s megörökítette a „látványt”. Az alkalmazottak ezt nehezményezték, felszólították, hogy hagyja el a rendelőt, de ő ennek nem tett eleget, hőbörgött, név szerint követelt egy, az osztályon dolgozó traumatológust, az egyik jelen lévő orvosnak pedig nekirontott. A dulakodásnak a kihívott rendőrök vetettek véget. A beteg másnap visszament az ambulanciára. A röntgen ujjperctörést mutatott ki nála, amit a sérült szerint a dulakodás közben szerzett. Ám, minthogy a beteg bizalmatlan volt, sérüléseit a nyíregyházi kórházban látták el. – „Az illető állítólag korábban az egészségügyben dolgozott, így ha valakinek, neki igazán tudnia kellett volna, hogy ügyeleti időben nem tilos a pihenés, sőt egyenesen kívánatos. Arról, hogy odakint várakozott, a benti dolgozók nem tudhattak, mert nem jelezte az érkezését ” - fűzte hozzá az igazgató, aki nem kétli, hogy előfordulhat, hogy valaki jócskán elüldögélhet ügyeleti időben a váróban, ha betartja a „Kopogtatással ne zavarja a rendelést!” feliratot.

A kórház feljelentést tett, a rendőrség egyelőre vizsgálja a történés körülményeit.

Tudott róla?
2007 novemberéig 35, 2008 novemberéig 36 közfeladatot ellátó személy elleni bűntett ügyében indult eljárás B.-A.-Z. megyében.

Kapcsolódó cikkek:

Életet mentett az orvos, mégis a hátát verték Bogácson
Egyre több megyénkben a mentőkre támadók száma - legutóbb Bogácson ütlegelték a gyerek életéért küzdő orvost. A rendőrség portálunktól szerzett tudomást az esetről és vizsgálatot indítanak az ügyben.

Ököllel ütött az ónodi diák
A diák pingpongozni akart. Amiért ezt nem tehette, ököllel ütötte meg tanárát.

Rendőrök vonultak egy családi verekedéshez Alsózsolcára
Mentők és a rendőrök is nagyobb erővel vonultak Alsózsolcára a megadott címre, mert egy család férfitagjai összeverekedtek; az apa megverte a fiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!