BOON Sziréna

2008.10.23. 11:25

Fegyházban mindörökkön örökké

<p>Az alsószuhai családját kiirtó férfi illusztris társaságba került, hozzá hasonlóan például az oktogoni lövöldöző, a balástyai rém és a szécsényi gyermekgyilkos is hűvösön tölti életének hátralevő napjait.</p>

Az első tényleges életfogytiglanit kapó férfi (1999-ben hozták meg az ítéletet), a komádi illetőségű Boi Gyula és az alsószuhai baltás gyilkos között több különös párhuzam fedezhető fel. Mindketten alvó családjukkal végeztek, és a szörnyűséget baltával követték el. A komádi gyilkos ítélete szempontjából a borsodi elkövető sem számíthatott túl sok irgalomra a bíróság részéről, (bár a precedensjog nem érvényesül olyan szinten mint az angolszász jogalkotásban, ahol abszolút érvényű lehet egy korábbi ítélet) mert irányadó lehet az ítélet szempontjából egy korábbi hasonló eset.

A balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltánt négy nő brutális meggyilkolásáért zárták élete végéig fegyházba. Öt nő megölésével vádolták, de egy esetben nem sikerült bizonyítani a bíróságnak a gyilkosságot, két áldozatát agyonverte, egyet megfojtott, utolsó áldozatát, pedig 300 ezer forintért gyilkolta meg. 2004 óta fegyházban tölti mindennapjait az elkövető.

A szécsényi gyerekgyilkost, Pongrácz Tamást aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték tényleges életfogytra 2005-ben, áldozatát egy késsel többször megszúrta, majd a még élő áldozatát, egy udvari szennyvízgödörbe dobta.

Az oktogoni lövöldöző 2000 júliusában egy családi veszekedés után kezdte meg ámokfutását Budapesten. A Teréz körúti McDonald sban állítása szerint belső hang késztetésére akart végezni három emberrel - másfél méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiút. Ezt követően az utcán is meglőtt egy járókelőt. Két ember meghalt, kettő, pedig életveszélyesen megsebesült. 2003-tól fegyházban tölti az elkövető életének hátralevő napjait.

Nemeskéri Gusztáv négy embert végzett ki 1996 és 1999 között, pisztollyal, közvetlen közelről. A kiemelkedő intelligenciahányadossal rendelkező férfit a bíróság elsőre életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, de negyven év múlva feltételesen szabadon bocsátható lett volna, az ítélőtábla viszont a másodfokú ítéletben kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!