BOON Sziréna

2008.09.05. 08:05

Rács mögött marad a nemesbikki kutyauszító férfi

<p>Meghosszabbították a Nemesbikken idén májusban történt és halállal végződő kutyamarcangolásos ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.</p>

Akár tényleges életfogytiglani fegyházzal is szankcionálható bűncselekmény alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett nemesbikki férfi fogva tartását a Miskolci Bíróságon a minap meghosszabbították. A gyanúsított nem más, mint egy hatvanhárom esztendős férfi, aki - a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - idén május 7-én 13 kutyát uszított a lakása melletti pályán focizó gyerekekre. Az egyik hét esztendős fiú nem tudott elszaladni a kutyák elől. Elesett és felállni többé már nem tudott. A vadul csaholó ebek nekiestek és szinte szétmarcangolták. A gyanúsított és a kisgyerek helyszínre érkező anyja megpróbálták megfékezni a kutyákat, de ekkor már késő volt.

Menthetetlen volt

A fiú a helyszínen belehalt a számtalan harapásos sérülés nyomán keletkezett shockba. A kutyák gazdája, és gyerekét menteni próbáló nő is kapott a harapásból.
A véres dráma után azonnal őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett férfit különös kegyetlenséggel, sok ember életét veszélyeztetve, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja a nyomozó hatóság. Ha ennek megfelelően vádat emelnek ellene, és bűnösnek mondja ki a bíróság emiatt, akkor akár tényleges életfogytiglani fegyházra is ítélhetik. Ami bizonyos, hogy most november elejéig meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását - tudtuk meg dr. Martossy Györgytől a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!