BOON Sziréna

2008.07.01. 11:19

Csúcstechnológiás hadieszközöket foglaltak le a borsodi rendőrök

<p>Miskolc - Csúcstechnológiás hadieszközöket foglaltak le a borsodi rendőrök és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai közös akciójukon.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-mrfk-elfogas-video-rendorseg.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak a gyanúsítottak vadászni Magyarországon. Az egyikük szolgált is az idegenlégióban, ő lopta ki az úgynevezett harmadik generációs csúcstechnikai eszközöket, amelyeket a magyar hadseregben sem használnak. Több tucat távolságmérővel felszerelt éjjellátó készüléket, lézeres irányzékot, távcsöveket foglaltak le. Egy részük laptoppal összekapcsolva akár rakétaindításra is alkalmas.

Június 24-én fogták el azt az ormosbányai fuvarozót, akinek kamionjábanátcsempészték a több mint 100 millió forintra becsült eszközöket. Az akcióban mintegy 40 rendőr vett részt. 41 darab éjjellátó készüléket, 2 lézertávmérőt, 8 elektrooptikai irányzékot, 1 lángrejtőt, 2 hidraulikus fegyverállványt és 7 fejadaptert foglaltak le. A rendőrség a haditechnikai eszközök megrendelőjét, egy 36 éves kazincbarcikai férfit őrizetbe vette, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a francia idegenlégiót is tájékoztatta, és visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással bűntett miatt eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!