boon-sportoldal

2019.02.28. 14:35

Bérczes ezüstérmet hozott Pozsonyból

Miskolc - Bérczes Botond, a Justitia Fuji-Yama SE karatésa második lett Szlovákiában.

Miskolc - Bérczes Botond, a Justitia Fuji-Yama SE karatésa második lett Szlovákiában.

Február 23–24-én Pozsony adott otthont a Szlovák Grand Prix nemzetközi kvalifikációs versenynek, amelyen a miskolci Justitia Fuji-Yama SE mindkét napon indított versenyzőket. Szombaton 5, vasárnap 2 versenyzővel álltak a tatamira, akiket Sensei Pálinkás András és Sensei Kis Virág irányított. A kadet lány kata versenyszámban Görgényi Laura lépett tatamira, aki a 7. helyen zárta a megmérettetést.

Tóth: ötödik

A junior lány kata kategóriában Tóth Vanda indult. Először legyőzte lengyel ellenfelét, majd az osztrák válogatottól kikapott. A vigaszágon Vanda egy újabb lengyel lányt múlt felül és osztrák ellenfelétől vereséget szenvedve az 5. helyet szerezte meg.

A ifjúsági fiú katások között Bérczes Botond versenyzett, aki menetelt a nagyszámú induló között: lengyel ellenfelét, Oskar Skolnickit 5–0-ra legyőzte, aztán horvát riválisát, Erik Sopert szintén egyhangú szavazattal múlta felül. Dömötör Marcell (Balaton Budo) ellen 4–1-et ment, később pedig a szlovák Denis Filipet 4–1-re győzte le. A döntőben a lengyel Wojciech Niedzielától csak 4–1-re kapott ki, így ezüstérem került a nyakába.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!