boon-sportoldal

2018.11.12. 14:59

Gercsák bronzérmes lett a taskenti Grand Prix-n

Miskolc - Hétfőtől a Tokiótól négyszáz kilométerre lévő Sendaiban két hét táborozás következik számára.

Miskolc - Hétfőtől a Tokiótól négyszáz kilométerre lévő Sendaiban két hét táborozás következik számára.

Gercsák Szabina bronzérmet nyert szombaton a 70 kilogrammosok súlycsoportjában a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatának taskenti Grand Prix-versenyén. A 22 éves miskolci sportoló a második fordulóban kezdett: legyőzte tajvani riválisát, a legjobb nyolc között viszont nem bírt német ellenfelével. Gercsák a vigaszágon egy török dzsúdós legyőzésével eljutott a bronzmérkőzésig, ahol nagy küzdelemben, vazaarival nyert az izraeli Yarden Mayershon ellen.

Osaka következik

– Tanítványom érme még nagyon sokat érhet az olimpiai kvalifikációs sorozatban – írta lapunknak elektronikus üzenetében Flórusz János, a DVTK-Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője. – Vasárnap Üzbegisztánból Szöulon keresztül utaztunk Japánba, ahol a Tokiótól négyszáz kilométerre lévő Sendaiban két hét táborozás következik számunkra. Ezt követően Szabina a világ idei talán legerősebb versenyén, az Osaka Grand Slamen harcol a 2020-as olimpiai kiküldetés érdekében a kvalifikációs pontokért.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!