boon-sportoldal

2018.08.14. 18:49

Három játékosra van még szüksége a Phoenixnek

Tiszaújváros - A csapatépítés miatt a feljutás egyelőre nem lehet cél az újvárosi klubnál.

Tiszaújváros - A csapatépítés miatt a feljutás egyelőre nem lehet cél az újvárosi klubnál.

Nincs változás a Tiszaújvárosi Phoenix KK NB I/B-s férfi-kosárlabdacsapatánál abban a tekintetben, hogy a közelgő 2018/2019-es szezonban is Szendrey Zsombor lesz a vezetőedző. A fiatal szakvezető még 2017 elején került erre a posztra, menet közben Brunyánszky Istvánt váltotta.

Nem volt jelzés

– Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szereztem, mondhatni rutinosabb lettem – jegyezte meg lapunknak Szendrey Zsombor.

– Mindig vannak megoldandó feladatok, akadnak nehézségek most is a csapatépítés, a felkészülés terén, de mindent igyekszem, igyekszünk megoldani.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon kérdés volt-e, hogy folytatja a kispadon mint vezető­edző.

– Miután nem volt jelzés részemre, hogy a klubvezetés ne volna elégedett a munkámmal, az eredménnyel, minden ment, megy a maga kerékvágásában, nyilvánvalóvá vált, hogy csinálom tovább – tette hozzá Szendrey Zsombor.

Négy felnőttkorú

Amint azt említette a tréner, a csapatépítés terén akadnak nehézségek…

– Egyelőre kilenc játékosunk van, közülük mindössze négyen felnőttkorúak – sorolta a Phoenix szakvezetője.

– Pár olyan kosarasunk, akik tavaly kerettagok voltak, családi vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudják tovább vállalni a csapatban való szereplést, nekik köszönjük az eddigieket. Voltak és vannak is tárgyalások lehetséges igazolásokkal, de volt, aki úgy döntött, hogy nem jön hozzánk, elállt a Tiszaújvárosba való szerződéstől, ám a jövő héten már lehetnek új embereink. Igazából három kosárlabdázóra lenne még szükségünk: egy irányítóra, egy bedobóra, valamint egy centerre. Amikor befejeztük az előző évadot, úgy gondoltuk, nem lesz légiósunk, ám pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy mégiscsak szükségünk lesz rá.

Nem lesz semmi

Az újvárosiak a Zöld csoportban szerepeltek és szerepelnek majd (amely az A-csoport, illetve az NB I/B Piros csoport után a harmadik vonalnak felel meg), a 2017/2018-as bajnokságot a harmadik helyen zárták. Még júniusban keringtek olyan hírek, hogy esetleg nem minden Piros csoportos gárda fogja vállalni az indulást, és emiatt feljebb léphetnek az újvárosiak – ám ebből, úgy néz ki, már nem lesz semmi. A célról az alábbiakat nyilatkozta a szakmai munka irányítója:

– Tavaly a biztos bennmaradás elérése volt kitűzve, de jóval előrébb végeztünk, a bronzéremmel túlteljesítettük a célt – mondta Szendrey Zsombor. – Az előző bajnokságot úgy fejeztük be, hogy majd a következőben jussunk fel a Piros csoportba, de így, hogy ismét új csapatot kell építeni, azt fogalmaztuk meg, hogy legyünk a középmezőny biztos tagjai, hogy saját fiataljaink fejlődjenek.

A héten három alkalommal mozognak, mozogtak a Phoe­nix játékosai, a teljes értékű felkészülés a jövő héten kezdődik, ekkor tud mindenki csatlakozni a csapathoz. A versenynaptár egyelőre nem ismert, de a bajnokság vélhetően szeptember közepén indul.

ÉM-MI


Névsorolvasás

Maradtak: Gáspár Balázs, Pongrácz Gergely, Szabó Norbert, Kovács Zoltán, Szilasi Bence, Katlan Roland

Érkeztek: Molnár Bence (utánpótlásból), Berta Bence (utánpótlásból), Jónás Bence (utánpótlásból)

Távoztak: Pöstényi Zoltán (befejezte pályafutását), Endrész Tamás (befejezte pályafutását), Piukovics Bálint (Salgótarján), Orosz Dominik (Debrecen), Bakos Dániel (Debrecen), Brugós Olivér (?), Kiss Balázs (?), Denzel Jackson (?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!