boon-sportoldal

2018.07.03. 10:34

Senki nem marad szárazon Hejőkeresztúrban

Hejőkeresztúr - A hétvégén vitorlás­gálát tartanak a Hejőkeresztúr határában lévő Debreczeni-tavon.

Hejőkeresztúr - A hétvégén vitorlás­gálát tartanak a Hejőkeresztúr határában lévő Debreczeni-tavon.

Az Expert-FPS Kupát, amely Kelet-Magyarország legnagyobb versenye, immáron másodszor írták ki. A július 6–8-i eseményről hétfőn a miskolci sajtótájékoztatón beszélt dr. Hajdú László, az Expert Társaságok tulajdonosa, a kupa főszervezője, dr. Nyeste Gábor, az FPS Ügynökség ügyvezető igazgatója, társszervező, továbbá Csótai Borbála, a Deboti VSE elnöke.

Több mint harminc

A házigazdák hangsúlyozták, hogy tavaly elkötelezték magukat a műfaj mellett, majd a tempó fokozásáról döntöttek. Egyelőre öt évet vállaltak és első ciklusukat magyar bajnoksággal kívánják lezárni.

– Ezt a kishajózást valódi versenysportnak nevezem, itt garantáltan vizes lesz mindenki – hangsúlyozta dr. Hajdú László, aki hozzátette: – A Mályi-tavi hagyományokat visszük tovább. A bányatavakon egyre nagyobb felületet kapunk, Hejőkeresztúrban pedig szél is van, ezért a helyszín ideális, a jól belátható pálya a világkupafutamokhoz hasonló körülményeket teremt. A Dunától keletre a miénk az egyetlen kiemelt ranglistaverseny, így különös gondossággal készülünk az előttünk álló napokra.

Regionális díj

A kalóz hajóosztályra huszonkét egységet várnak, a finnre tízet, az indulók között Fertő-, Velencei- és Tisza-taviak is lesznek, mert a balatoniak és a borsodiak nevezését természetesnek veszik. A rendezvényen átadják a most életre hívott regionális kitüntetést, a Kelet-Magyarország Vitorlázásáért Expert-FPS Díjat, amelyet a kuratórium posztumusz elismerésként dr. Koleszár Lajosnak, a megyei szövetség egykori elnökének ítélt oda. A mezőny tagjait pénteken várják, a futamokat – a széljárástól függően – szombaton és vasárnap egyaránt 10 órakor kezdik.

KT


Kerekasztal-beszélgetés

A szervezők egy éve azt mondták, hogy hagyományt teremtenek és tartották a szavukat. Az előrelépés érdekében nem csupán a gyerekek megnyerését célozzák meg, hanem az infrastrukturális szempontokat is figyelembe veszik. Tavaly a Mezőkövesden élő Érdi Máriát, a riói olimpiát megjárt sportolót hívták meg a vitorlázást népszerűsítő beszélgetésre, ezúttal pedig szombaton 18 órától a Demeter Vitorlás Kempingben kerekasztal-beszélgetést tartanak. Erre többek között meghívták Holczhauser Andrást, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárát, akivel fejlesztési terveikről váltanak szót. Mindezt annak jegyében teszik, hogy rátaláljanak azokra a civilekre és vállalkozásokra, akik és amelyek munkájukkal és támogatásukkal hozzájárulhatnak törekvéseik megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!