boon-sportoldal

2018.04.12. 15:27

Bacsa Fanni ott lehet az argentin Ifjúsági Olimpián

Miskolc - A győri korosztályos kontinens­­­viadalon öt MVSI-s atléta is elindulhat.­­­

Miskolc - A győri korosztályos kontinens­­­viadalon öt MVSI-s atléta is elindulhat.­­­

A tavasz elérkezte azt (is) jelenti, hogy kinti munkát végezhetnek már az atléták, így történt, történik mindez a Miskolc Városi Sportiskolánál is.

– A szakosztály a sikeres fedett pályás szezon után márciusban elkezdte a felkészülést a tavaszi–nyári versenyszezonra – nyilatkozta lapunknak Tigyi József szakosztályvezető. – A hazai korosztályos, illetve felnőttbajnokság mellett a fő cél, hogy minél több versenyzőnk kikerülhessen a korosztályos világversenyekre.

Csehországban jártak

A legfrissebb hír az MVSI-vel kapcsolatban, hogy a szakosztály a múlthét végén képviseltette magát a csehországi Podebradyban megrendezett gyaloglóversenyen, hét ország felnőtt és junior válogatott viadalán.

– A felnőtt férfiak között 20 kilométeren Kovács Soma 1:35:50.0 órás idővel a 12. helyen végzett, míg a csapat az ötödik helyen zárt – sorolta Tigyi József. – A junior fiúknál 10 kilométeren Varga Dávid 50:15 perccel 19. lett, csapatban ötödik. A nyílt junior versenyben, a fiúknál 10 kilométeren Gál Vencel 47:57.0-val a 28. helyen zárt, ami ifjúsági Eb-szint. Az ifjúságiaknál 5 kilométeren Konczvald Tamás 25:28.0 perc után a 4. lett, ami serdülő aranyjelvényes szint, míg Bánk Leon 25:53.0-val az 5. hellyel szintén elérte a serdülő aranyjelvényes szintet.

A két magyarban

Azon felvetésre, melyek azok a versenyek, amelyek idén a legfontosabbak az atléták számára, és miért, Tigyi József ezt mondta.

– Július elején Győrben rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, amire a szakosztály öt sportolójának is van reális esélye kivívni az indulási jogot: Bacsa Fanninak távolugrásban, illetve 100 m gáton, Iván Zsombornak hármasugrásban, Pintér Eriknek távolugrásban, Gál Vencelnek, valamint Varga Dávidnak gyaloglásban. Ehhez teljesíteni kell az Európai szövetség szintjeit és a két legjobb magyar között kell lenni, mivel nemzetenként legfeljebb két atléta indulhat versenyszámonként. Kiemelt jelentőséget ad a versenynek az is, hogy az Európa-bajnokságon kerülnek kiosztásra az őszi Ifjúsági Olimpia európai kvótái, ami miatt különösen nagy a tét és a versengés a csapatba kerülésre. Jelen eredményei, tudása alapján, feltételezve egy sérülésmentes felkészülést és csapatba kerülést, reális esélye a Buenos Aires-i utazásra Bacsa Fanninak van.

Miskolci versenyek

Május 12–13-án (szombat, vasárnap) a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Miskolci Atlétikai Centrumban rendezik meg a 2018. évi atlétikai csapatbajnokság elődöntőjét (Keleti Csoport).

Június 9–10-én (szombat, vasárnap), ugyancsak a borsodi megyeszékhely atlétikai centruma lesz a helyszíne az U23-as és U20-as (junior) atlétikai országos bajnokságnak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!