boon-sportoldal

2018.02.14. 11:36

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója 2017 gálaünnepség: a legkiválóbb sportolókat jutalmaztuk

Miskolc - Ismét hét kategóriában hirdettünk eredményt és köszöntöttük a sikeres versenyzőket. A majd’ egyórás ünnepségen több egyesület tagjait részesítettük tárgyjutalomban.

Miskolc - Ismét hét kategóriában hirdettünk eredményt és köszöntöttük a sikeres versenyzőket. A majd’ egyórás ünnepségen több egyesület tagjait részesítettük tárgyjutalomban.

A tizenötödik Év sportolója választást és díj­átadót kedden délután rendeztük szerkesztőségünk székházának első emeletén.

A hagyományt 2003-ban teremtettük és a régi szokásunkhoz hűen az idén sem változtattunk „szabályainkon”: hét kategóriában értékeltünk.

A nemes versengést újra az Észak-Magyarország, régiónk egyetlen napilapja és kiadója, az Inform Média Lapkiadó Kft., továbbá internetes portálja, a Borsod Online hirdette meg.

A korábbi szokásoknak megfelelően a sportolók teljesítményét a szakavatott sportújságírókból álló tíz­tagú zsűri tette mérlegre, míg a legnépszerűbbek kiválasztásából lapunk és portálunk olvasói vették ki a részüket. A meghívottakat – közöttük a versenyzők mellett elnököket, intézményvezetőket, edzőket, hozzátartozókat – Uri Mariann, az Észak-Magyarország mb. főszerkesztője köszöntötte és a jelen lévő sportolókat példaként állította társaik elé, majd Marosréti Ervin kollégánk olvasta a neveket és szólította a díjazottakat, akik hollóházi porcelántányérokat, továbbá ajándékkosarakat vehettek át.

A mintegy nyolcvan vendég végül a fehér asztalnál elevenítette fel a 2017-es év történéseit.

Pólós edző, hokisok, judós és pilóta

A felnőtt férfiak között autóversenyző már győzött, igaz, nem egyéniben, hanem csapatban, rallyban, a Kazár, Spitzmüller, valamint a Kazár-Szőke duó után Kiss Pál Tamás, rallycrossban, a Speedbox Racing Team versenyzőjeként futott be az első helyre.

A harmadik díja

– Őszintén szólva nagyon jó érzés – mondta Kiss Pál Tamás, amikor megtudta, hogy ő lett a kategóriagyőztes. – Kétszer már voltam díjazott valamelyik szakág csúcsán: a 2010-es évet követően, amikor még juniorként a forma autózásban elért eredményeimet ismerték el, négy évvel később pedig, amikor pályaautózásban a felnőttek között volt jó évem. Ezt követően volt egy váltás, és most van egy újabb, ami tulajdonképpen szünetet jelent. Azért is örülök ennek a díjnak, mert úgy tartom, hogy a tavalyi volt a pályafutásom legsikeresebb éve. A 2015-ös csonka esztendő után, a második teljes évben nemcsak hogy sikerült megvédeni a hazai bajnoki címet, hanem az Európa-bajnokság sorozatában harmadik lettem, és ez a rallycross szakág kimagasló hazai eredményének számít. Mindezt a kategória csúcsmezőnyében sikerült elérni, egy olyan évadban, ami az elmúlt időszak legerősebb sorozata volt, amit az jelez, hogy a legjobbak közül többen is a világbajnokság első 10 versenyzője között voltak az időeredményeik alapján, illetve, hogy az Európa-bajnok gyári szerződést kapott. A továbblépés számomra is ez lenne, egy gyári szerződés, amit nehéz elérni. Talán 2020-ban az elektromos autók térnyerésével egy időben adódhat erre lehetőség, hiszen úgy tűnik, hogy az új hajtás gyártóinak fontos lehet a versenyeken való részvétel, és ez esetben több pilóta hely lehet. Volt ugyan lehetőségem arra, hogy az idén folytassam a versenyzést, de végül az élet úgy hozta, hogy a tervezett szünet marad, leghamarabb 2019-ben lehet folytatás. De jövőre csak olyan feladatot szeretnék elvállalni, amiben van feljebb, mert egy ilyen szenzációs szezon után is csak az érdekel, hogy még jobbat, még többet érhessek el. Köszönöm a megtisztelő díjazást, amely azért is különleges, mert az elismerést onnan kaptam, ahol a mindennapjaimat élem, azoktól, akik talán jobban ­ráláttak a munkámra és az eredményeimre.

Egészen jól ment

A felnőtt hölgyek között Gercsák Szabina, a Miskolci Judo Club cselgáncsozója tavaly nyergelt át az ,,idősebbekhez”, rögtön nyert is, ezúttal pedig ismételt.

– Volt egy-két olyan versenyem, amely nem úgy sikerült ahogyan terveztem, de azért az U23-as Európa-bajnokságon szereztem egy bronzérmet, azok után, hogy aranyat akartam – mondta Szabina. – Rengeteget utaztam a mesteremmel, Flórusz Jánossal, akivel sok versenyen és táborban jártam, gondolok például az egy hónapos japán felkészülésemre. Több Grand Prix- és Grand Slam-viadalon értem el pontszerző helyet, egyes eseményeken egészen jól ment nekem a cselgáncs, de akadtak halványabb mérkőzéseim is. Abban bízom, hogy a megszerzett tapasztalataimat majd a tokiói kvalifikációs sorozatban fogom kamatoztatni és kiharcolom az ötkarikás játékokon való szereplés jogát. A 2017-re visszanézve kihagyhatatlan, hogy ne említsem meg a korábbi, sokat hátráltató sérülésemet: szeptember körül akadtak problémáim a derekammal, de aztán egyenesbe jöttem, most pedig rendben vagyok. Minden győzelem és elismerés tovább hajt előre, ennek jegyében örömmel fogadtam az Év legjobb megyei sportolója díjamat is.

A kilenc kötelez

A trénereknél dr. Sike József, a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője lett a befutó. Érdekesség, hogy a szavazás történetében eddig ,,szóba sem került” a sportág…

– Mi mással is kezdhetném: nagyon köszönöm a szavazatokat az újságíróknak, óriási megtiszteltetés! – nyilatkozta a szakember. – Ahogy hallottam, és tudom, a kollégák közül bárki megérdemelte volna ezt az első helyet, tényleg büszke vagyok arra, hogy egy ilyen fantasztikus mezőnyben nyertem. Ezen elismerés kapcsán köszönet jár Miskolc város közgyűlésének, dr. Kriza Ákos polgármester úrnak, aki hitt abban, hogy a vízilabdát méltó helyre lehet tenni Miskolcon. Óriási köszönet Bachner András klubvezetőnek, aki megpróbálta a lehetetlent: kemény, céltudatos munkával olyan feltételrendszert biztosít, amelyre bármely OB I-es csapat büszke lehet, és lenne. Ez a díj nem jöhetett volna létre a csapat odaadó munkája nélkül, ezért köszönet a játékosoknak, mert hittek a koncepciómban, amit képviselek, elhitték, hogy a célokat meg tudják valósítani. Köszönöm másodedző kollégám, Petlyánszki Péter, illetve kondiedzőnk, Uliganyec Szergej munkáját. Örülök, hogy Magyarország negyedik legnagyobb városának ilyen uszodája, ilyen úszó- és vízilabda sportja van, utóbbiban a 9 olimpiai aranyérem talán kötelez is bennünket, hogy sikeresen csináljuk.

BCS, MI, KT


Sok ember munkája kellett

Utánpótlás leány kategória

1. Vécsei Réka (úszó, Miskolci VSI):

– Nagyon hálás vagyok a Jezsuita Gimnázium és a Miskolc Városi Sportiskola maximális támogatásáért! Iskolámtól és egyesületemtől mindent megkaptam ahhoz, hogy edzőim, Sajgó László és Hölcz Péter segítségével kihozzam magamból a legtöbbet. A tavalyi szezonból a legnagyobb büszkeséget a két magyar felnőtt országos bajnoki elsőségem és az ifjúsági Európa-bajnokságon társaimmal együtt kiharcolt váltó ezüstérem jelenti számomra. Óriási megtiszteltetésként élem meg, hogy 2017-es teljesítményem alapján én lettem kategóriám legjobbja! Köszönöm a szavazatokat, a bizalmat. Ígérem, hogy 2018-ban is azon leszek, hogy minél több örömet szerezzek a miskolci és borsod megyei embereknek. Szeretném kihozni a legjobbat magamból, javítani időeredményeimen, az ifjúsági Európa-bajnokságon pedig érmet nyerni. Közben persze a tanulást sem akarom elhanyagolni.

Utánpótlás fiú kategória

1. Feczkó Csanád (cselgáncs, Miskolci VSI):

– Tavaly 17 esztendős voltam és nem panaszkodhatok, csodálatos eredményeket értem el, fantasztikus élményeket produkáltam. Az ifjúsági Európa-bajnokságon második lettem Kaunasban, aztán megnyertem a Győrött tartott Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, majd a dobogó harmadik fokára léphettem fel a Santiago de Chile városában rendezett ifjúsági világbajnokságon. Az év elején először csak a kijutást tűztem magam elé, majd érmes helyekre vágytam és minden célom megvalósult, voltam első, második és harmadik. Az idén is lesz junior Eb és vb, ha pedig kijutok ugyancsak jól akarok szerepelni.

Utánpótlás csapat kategória

1. Diósgyőri TC: Demeter Ambrus, Leleszi Marcell, Zsigmond Zsombor (tájékozódási futás)

Demeter Ambrus, a csapat ,,szóvivője”: – 2017 az ob-k tekintetében az egyik legsikeresebb év volt a számunkra. Bár a hagyományos csapatbajnokságon nem tudtunk elindulni, de a hazai rendezésű júniusi váltóbajnokságon ezüstérmet szereztünk. Az októberi, Vértesben rendezett pontbegyűjtő csapatbajnokságot pedig megnyertük. Már 5 éve együtt versenyzünk az ifi kategóriákban. 2018-ban már lehet, hogy fel kell versenyeznünk a junior korosztályba, mert Marci valószínűleg abbahagyja a tájékozódási futást. Reméljük, hogy az új felállásban is sikeresek leszünk és egyénileg is a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani. A fiatalokat pedig arra buzdítjuk, hogy próbálják ki ezt a fizikai és szellemi teljesítményt is igénylő szép sportágat. Várja őket a DTC!

(A nagyobb méretért kattintson a képre!)


Játszottak és nyertek

Az Év sportolója 2017 játékának közönségszavazása alkalmával nyereményjátékot hirdettünk a voksolók között: a szavazás lezárását követően 3 darab északos ajándékcsomagot és féléves digitális előfizetést sorsoltunk ki. A szerencse Haisz Helgának, Bartók Lászlónak és Makai Andrásnak kedvezett, akik közül két utóbbi olvasónk a keddi díjátadó gálán vehette át nyereményét.

A legnépszerűbb sportemberek is

Az Év sportolója 2017 gálán a közönségszavazás díjait is átadtuk.

Utánpótlás leány: 1. Vécsei Réka (úszás, MVSI).

Utánpótlás fiú: 1. Doszpoly Zsombor (úszás, Swimming PC).

Utánpótlás csapat: 1. Miskolci Vénusz U15 (leány futsal).

Felnőtt női: 1. Gercsák Szabina (cselgáncs, Miskolci JC).

Felnőtt férfi: 1. Tugyi Levente (tájfutás, Diósgyőri TC).

Felnőtt csapat: 1. DVTK Jegesmedvék (jégkorong).

Edző: 1. Juhász Sándor (birkózás, DVTK-MVSI).


[related-post post_id="3744618"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!