boon-sportoldal

2018.01.05. 11:56

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója 2017 - Indul az elődöntő-szavazás

Miskolc - Az Észak-Magyarország és a Borsod Online az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Miskolc - Az Észak-Magyarország és a Borsod Online az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Az Észak-Magyarország olvasói és a Borsod Online látogatói dönthetnek arról, hogy kik legyenek a 2017-es esztendő legjobb megyebeli sportolói, csapatai, edzője – kétfordulós szavazás útján. A játékot hét kategóriában hirdettük meg: a felnőtteknél a legjobb férfi, női sportolókra és csapatra, utánpótlásvonalon szintén a nemek legjobbjaira (leány, fiú), valamint csapatra lehet szavazni, illetve a legjobb edzőt is keressük.

Játékunk során – amolyan kezdő lépésként – szerkesztőségünk valamennyi kategóriában öt-öt sportolót, csapatot, szakembert jelölt arra a listára, amelyre első körben szavazni lehet. De nem csak rájuk, a szerkesztőségünk által jelölt kategóriánkénti ötökre, ugyanis január 3-án, szerda éjfélig bárkinek lehetősége volt arra, hogy további jelölteket állítson az Észak-Magyarország Facebook oldalán, e-mailben ([email protected]) vagy az Észak-Magyarországban megjelent szelvény kitöltésével.

Hetvenhárom

Örömmel közöljük: olvasóink éltek a lehetőséggel, ugyanis az elmúlt hetekben, a korábban közzé tett névsorhoz pluszban, további 38 jelölést kaptunk, így összesen 73 sportember/csapat várja a voksokat. Ennyien kerültek fel a szavazólistára, és a mai naptól egy héten át lehet rájuk voksolni az első körben. Ennek a fordulónak a tétje az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában öt-öt versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, illetve edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2018. január 12-én, pénteken 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első öt helyén állnak, bejutnak a döntőbe.

A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válik a győztes személye, január 15-e és 22-e között (hétfő déltől, hétfő délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem vesszük figyelembe a fináléban, az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.

A mezőny tehát a jövő héten pénteken, vagyis az elődöntő lezárultával 35 szereplősre szűkül. Várjuk játékos kedvű olvasóink voksait, a lapunkból kivágott játékszelvény szerkesztőségünkbe eljuttatásával (3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.), valamint a digitális Északon és a Borsod Online-on.

Kikre lehet szavazni?

Az utánpótlás lányoknál Faragó Petra (cselgáncs, Miskolci VSI), Mátyus Lili (triatlon, Tiszaújvárosi TK), Putnóczki Dorka (triatlon, Tiszaújvárosi TK), Tóth Vanda (karate, Jusitia Fuji-Yama SE) és Vécsei Réka (úszás, Miskolci VSI) mellett Almási Zsuzsa (birkózás, DVTK-MVSI), Gerőcs Fanni (íjászat, Haza-Húzó Íjász SE), Gyöngyösi Bianka (úszás, Fiedler Ottó SE), Király Lilla Virág (sakk, Miskolci VSI) és Tirpák Zsanett (futsal, Miskolci Vénusz) várja a voksokat; az utánpótlás fiúknál Doszpoly Zsombor (úszás, Swimming PC), Feczkó Csanád (cselgáncs, Miskolci VSI), Lehmann Csongor (triatlon, Tiszaújvárosi TK), Pintér Erik (atlétika, Miskolci VSI) és Terebesi Adrián (súlyemelés, Ózdi SFC) mellett Búza Ábel (karate, Sárospataki Kyokushin Karate SE), Jónás Máté (amerikai futball, Miskolc Steelers), Körmöndi Marcell (grappling, Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Mester Marcell (labdarúgás, Kazincbarcikai SC), Sejkoczki Dávid (grappling, Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Szabó Alex (grappling, Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Szilasi Bence (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK) és Zurai Rajmund (birkózás, DVTK-MVSI) szerepel a listán; míg az utánpótlás csapatoknál a Diósgyőri Gimnázium leány atlétika 4x100 méter V-VI. korcsoportos együttese, a Diósgyőri Gimnázium fiú futsal V-VI. korcsoportos gárdája, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium leány kosárlabda III. korcsoportos csapata, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fiú floorball V-VI. korcsoportos együttese és a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola fiú floorball I. korcsoportos gárdája mellett a Diósgyőri TC ifjúsági fiú tájfutó alakulata, a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium leány párbajtőr VI. korcsoportos együttese, a Miskolc Steelers U19-es amerikai futball gárdája, a Miskolci Vénusz U15-ös leány futsalosai, a Miskolci VSI-Miskolci Kisbocsok ifjúsági sakkozói, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium fiú kosárlabda V-VI. korcsoportos csapata számíthat a szavazókra.

Felnőttek, edzők

A felnőtt nőknél a Czank Tímea (kosárlabda, Aluinvent-DVTK), Gercsák Szabina (cselgáncs, Miskolci JC), Kovács Aliz (futsal, Miskolci Vénusz), Mezővári Kinga (ökölvívás, Sárospataki TC), Sztankovics Anna (úszás, Miskolci VSI) kvintetten kívül Arad Zsófia (kosárlabda, Aluinvent-DVTK), Miliczki Noémi (futsal, Miskolci Vénusz), Szabó Fanni (kosárlabda, Aluinvent-DVTK) az, akire szavazni lehet; míg a felnőtt férfiaknál Csóka Nándor (ökölvívás, M1Fitness), Kiss Pál Tamás (rallycross, Speedbox RT), Partick Mevoungou (labdarúgás, Diósgyőri VTK), Mészáros László (fekvenyomás, Miskolci VSC), Tugyi Levente (tájfutás, Diósgyőri TC) ötösfogaton túl Kiss Bence (jégkorong, DVTK Jegesmedvék), Magyar László (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK), Oláh Ákos (fekvenyomás, Miskolc Benchpress TSE), Szabó Martin (amerikai futball, Miskolc Steelers), Szabó Norbert (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK) és Ugrai Roland (labdarúgás, Diósgyőri VTK) várja a voksokat.

A felnőtt csapat kategóriában a DVTK Jegesmedvék (jégkorong), a Hadik RT: Hadik András, Kertész Krisztián (rali), a Mezőkövesd Zsóry FC (labdarúgás), a Miskolci Steelers (amerikai futball) és a PannErgy-Miskolci VLC (férfi vízilabda) mellett a Miskolci Vénusz (női futsal), a Tiszaújvárosi Phoenix KK (férfi kosárlabda) és a Tiszaújvárosi TK (férfi triatlon) került fel a szavazólapra, az edzőknél pedig a Douglas Bradley (jégkorong, DVTK Jegesmedvék), Flórusz János (cselgáncs, Miskolci JC), Lehmann Tibor (triatlon, Tiszaújvárosi TK), Sajgó László (úszás, Miskolci VSI), dr. Sike József (vízilabda, PannErgy-Miskolci VLC) lista Fazoldné Ecsédi Zsuzsanna (öttusa, Swimming PC), Galambvári Tamás (futsal, Miskolci Vénusz), Juhász Sándor (birkózás, DVTK-MVSI), Meechie Eaton (amerikai futball, Miskolc Steelers), Mellik Béla (küzdősport, Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Szendrey Zsombor (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK) és Vanczák Attila (sakk, Miskolci VSI) nevével bővült.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!