boon-sportoldal

2017.12.05. 14:30

Miskolcon a futsalválogatott: fiatalítás a felkészülési meccseken

Miskolc - Kedden és szerdán Magyarország - Franciaország futsalválogatott-mérkőzést rendeznek Miskolcon a sportcsarnokban.

Miskolc - Kedden és szerdán Magyarország - Franciaország futsalválogatott-mérkőzést rendeznek Miskolcon a sportcsarnokban.

Ezen a héten két barátságos találkozót is vív a megyeszékhelyen a magyar férfi-futsalválogatott. Kedden 18 órától, illetve szerdán 16 órától is az Európa-bajnoki résztvevő Franciaország lesz az ellenfél (a szurkolók térítésmentesen tekinthetik meg mindkét összecsapást). Korábban írtunk róla, hogy ezen két meccset már hónapokkal ezelőtt, a kontinensbajnoki pótselejtezőt megelőzően lekötötte a szövetség, az akkor elképzeltek szerint az Eb-felkészülést szolgálták volna a mérkőzések, ám a csapat végül elbukta a lengyelek elleni rájátszást, így már más a cél, a feladat, amiről Sito Rivera szövetségi kapitány az alábbiakat mondta:

– Folytatjuk a svédek elleni mérkőzéseken látványosan meginduló fiatalítási folyamatot, ismét megadjuk a lehetőséget több új játékosnak, hogy bizonyítsák, helyük van a keretben – fogalmazott a szakmai munka irányítója. – A franciák kiváló képességű játékosokkal, remek csapattal rendelkeznek, ezt bizonyították a horvátok legyőzésével is. Mi a januári Visegrádi Négyek Tornájára is készülünk, mert hazai pályán szeretnénk megvédeni tavaly szerzett címünket.

A keret már múlt pénteken megérkezett Miskolcra, a városi sportcsarnokban hat tréningen vettek részt a játékosok.

Németh búcsúzik

A francia csapat története során első alkalommal kvalifikálta magát Eb-re, miután a pótselejtezőben legyőzte az esélyesebbnek tartott horvát csapatot. Amint azt Sito Rivera is jelezte: a svédországi felkészülési mérkőzéseken, már a távolabbi jövőre is gondolva, fiatal válogatottat állított ki, és a franciák ellen is többen megmutathatják a tudásukat azon játékosok közül, akik korábban nem voltak tagjai a szűk keretnek. A csapattal elutazott Miskolcra az UEFA Futsal Cup küzdelmeiben nagy bravúrt végrehajtó, a kontinens négy legjobb csapata közé bejutott győri ETO három játékosa is, a két légiós, Dróth Zoltán és Harnisch Ákos azonban nem tudott hazajönni az évzáró mérkőzésekre.

Az évzáró dupla meccsek közül az első egyben egy búcsúmérkőzés is, ezen a találkozón lép pályára utoljára a nemzeti csapatban a 113-szoros válogatott Németh Péter, aki 36 évesen búcsúzik az együttestől. A Dunaújváros játékosa a keddi első felvonáson (amelyet az M4 Sport csatorna élőben közvetít) még pályára lép, másnap azonban már nélküle szerepel Sito Rivera együttese.

ÉM-MI, MLSZ


A válogatott kerete

Kapusok: Alasztics Marcell (ETO FC), Mezei Dávid (Berettyóújfalu).

Mezőnyjátékosok: Trencsényi János (Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaújváros), Birinyi Balázs (Ferencváros), Nagy Imre (Nyírgyulaj), Dávid Richárd (ETO FC), Gál István (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaújváros), Andorka Kristóf (Ferencváros), Sánta János (Nyírgyulaj), Klacsák Bence (ETO FC), Fridrich Dávid (Dunaújváros), Szabó Péter (Berettyóújfalu), Hajmási Milán (Haladás), Tatai József (Veszprém).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!