boon-sportoldal

2016.12.16. 14:14

Miskolci bronzérmesek a távoli Hongkongban

Miskolc - Magyarországot képviselve csapatban az előkelő 3. helyen végeztek.

Miskolc - Magyarországot képviselve csapatban az előkelő 3. helyen végeztek.

A három kiváló sportoló Ázsia egyik legrangosabb terepfutóversenyén, a The North Face 100 Hong Kong elnevezésű viadalon szerepelt, és Karlowits-Juhász Tamás egyéniben is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A hegyekben

A világ 750 terep-hosszútávfutója december 10-én, a hétmilliós világvárost övező hegyekben mérte össze tudását, felkészültségét. A pálya a várost övező állami parkokban a tengerszint és 800 méter magasság között hullámzott. A 100 kilométer alatt 6600 méter szintemelkedést kellett leküzdeni a célig. A hegyvonulatok különlegessége, hogy rendkívül meredek lejtők tagolják, és a pálya számtalan kilométerén mesterségesen kiépített hosszú lépcsősorok vezetnek. A technikás és emiatt különleges terepviszonyok mellett a körülményeket tovább nehezítette, hogy a pálya nagy részben nyílt hegygerinceken vezetett, és a tenger közelségéből adódóan rendkívül magas volt a páratartalom és a 30 Celsius-fokot is meghaladó kánikula, az erős napsütés is tovább nehezítette a futók dolgát.

A Magyarországot képviselő Bükki Műhely terepfutói közül Tinta Tamara élete első 100 km-es versenyén kategóriájában a több mint előkelő negyedik helyen végzett. Karlowits-Juhász Tamás végig nagy csatában volt az ezüst­éremért, melyről 14:30.29 órás idejével, mindössze 2 perccel lemaradva, a dobogó harmadik fokát érdemelte ki. A hármas doyenje, a terepultrafutás legendás alakja, a 48 éves Németh Csaba – a Mammut Pro Team tagja – 22. helyével járult hozzá, hogy csapatértékelésben bronzos pozíciót érdemeljen ki a Borsodból jött csapat.

Örülnek

– Bár a versenyről korábban látott képeken sokszor felbukkantak lépcsősorok, álmunkban se gondoltuk, hogy némelyikük hossza meghaladja az egy kilométert és sok ezer fokkal vezet a legmagasabb csúcsok tetejére – fogalmaztak a miskolci terepfutók. – Tudtuk, hogy a trópusokra jövünk, de a várt kellemes, 20 fokos hőmérséklet helyett a 30 fokot meghaladó kánikula fogadott bennünket. Mindhárman nagyot küzdöttünk a célba jutásért. A tisztes egyéni helytállás mellett nagyon a örülünk a csapatbronznak is.

ÉM-SZIS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!