boon-sportoldal

2016.11.22. 12:34

MK: Putnok vs. DVTK - "Egy igazi jutalomjáték lesz"

Putnok - Az NB III-as futballbajnokságban jól szereplő putnoki csapat a Diósgyőri VTK-val játszhat Magyar Kupa-mérkőzést.

Putnok - Az NB III-as futballbajnokságban jól szereplő putnoki csapat a Diósgyőri VTK-val játszhat Magyar Kupa-mérkőzést.

Az alacsonyabb osztályban szereplő klubok rendszerint azért csipkedik magukat a Magyar Kupában, hogy néhány sikeres forduló után neves ellenfelet kapjanak a sorozatban. A Putnok VSE két továbbjutást követően az NB I-es Diósgyőrrel találkozik november 30-án. A két borsodi együttes összecsapásán a legjobb 16 közé kerülés a tét. Az erőviszonyok alapján a két osztállyal magasabban jegyzett piros-fehérek a párharc esélyesei, a Putnok azonban az elmúlt évtizedben több neves klub orra alá borsot tört. Sőt, többen nem is tudtak túljutni rajtuk.

Abban bíztunk, hogy NB I-es ellenfelünk lesz. Koszta Péter

– Két sikerrel megvívott kör után természetesen abban bíztunk, hogy NB I-es ellenfelünk lesz – tekintett vissza a sorsolás előtti időszakra Koszta Péter, a Putnok VSE edzője. – A kívánságlistánkon vagy a rekordbajnok Ferencváros, vagy a szintén óriási szurkolótáborral rendelkező DVTK szerepelt. Utóbbi jött össze, aminek természetesen nagyon örülünk. Számunkra ez a meccs egy igazi jutalomjáték lesz egy hosszú őszi szezon végéhez közeledve. Nem lesz rajtunk nyomás, felszabadultan futballozhatunk a saját közönségünk előtt. Biztos, hogy rengeteg Diósgyőr-drukker is érkezik majd a találkozóra, rengeteg néző előtt, jó hangulatban fogadhatjuk a megye legnépszerűbb csapatát.

Teljesítették a célt

Koszta Péter azonban azt sem titkolta, hogy, a korábbiakhoz hasonlóan, nem fogják olcsón adni a bőrüket. A Putnok VSE ugyanis igazi kupacsapatnak számít, számos példa mutatja, hogy a gömöri pályán senki nem mehet biztosra. Korábban kiejtették már a Paksot, a Kaposvárt, hosszabbításra kényszerítették a Honvédot, de jó mérkőzést játszottak az MTK-val, az Újpesttel és a Vasassal is. Most a Diósgyőr következik.

[poll id="1286"]

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK nem a mi szintünk, de a labdarúgásban, különösen az MK-ban, olykor előfordulnak meglepetések – folytatta Koszta Péter. – Természetesen mindent el fogunk követni a siker érdekében, a továbbjutáshoz szükséges recept már ismert számunkra. Ugyanakkor, ha nem jön össze, akkor sem esünk kétségbe, hiszen az MK-ban már elértük azt a fázist, amely egy NB III-as csapat számára cél lehet. Addig azonban még több fontos bajnoki meccs vár ránk. Valóban jól állunk, de egy pillanatig sem lehetünk nyugodtak. Sokan előretekintenek, de én úgy vagyok vele, hogy először stabilizálnunk kell a helyünket a táblázat első felében. Egy-két vereséggel komolyan vissza lehet csúszni, az öt kieső hely pedig sok csapatot fenyeget. Először abból a zónából kell elmenekülni, ha ez sikerült, akkor lehet az előttünk álló csapatokat „célkeresztbe” venni. No, és készülni a DVTK elleni, nagy érdeklődéssel várt kupa­meccsre.

A Putnok VSE - Diósgyőri VTK Magyar Kupa mérkőzést 2016. november 30-án szerdán 12 órától rendezik a putnoki Várady Béla Sportközpontban.

ÉM-ME


A kupában

A Putnoki VSE a Magyar Kupában:

G.: Dávid F., Illés R.

G.: Surányi, ill. Dávid F., Fábián B.

A DVTK a Magyar Kupában:

G.: Árvai, ill. Nikházi, Podolecz P. (öngól), Novothny S.

G.: Oláh B.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!