boon-sportoldal

2016.09.21. 12:52

Mezőkövesd Zsóry FC: Odaadóbb, tudatosabb a játék

Mezőkövesd - A paksiak ellen több kulcsjátékosára sem számíthat Pintér Attila.

Mezőkövesd - A paksiak ellen több kulcsjátékosára sem számíthat Pintér Attila.

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó-csapatának nélkülük kell megszereznie a létfontosságú három pontot.

Jobb formában vannak

Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában a matyóföldiek a Paksi FC-t szerdán, 19 órától fogadják. A hazaiak a találkozót tíz ponttal a nyolcadik helyről várják, míg a tolnaiak hét pontot szerezve tizenegyedikek a tabellán. A kövesdiek mutatnak valamivel jobb formát, hiszen bár mindkét csapat döntetlent játszott legutóbbi mérkőzésén, azt megelőzően pedig megszenvedett a Magyar Kupában, a paksiak augusztus közepe óta nem győztek, míg a Zsóry FC négy pontot is szerzett, a Budapest Honvéd ellen pedig megtörte a hazai nyeretlenségét is.


[poll id="1232"]


A diósgyőri mérkőzésen viszont több kulcsjátékosukat is elveszítették. Kiállították Sós Bencét és Marek Strestíket, valamint megsérült Patrick Mevoungou válla. Az első diagnózis szerint eltört a kameruni légiós kulcscsontja, a második szerint nem, az hogy végül is mennyire súlyos a sérülése, csak a kedd esti orvosi konzíliumon dőlt el.

– Minden játékos hiányát megérezzük, amikor kezd összeállni, formálódni a kezdőcsapatunk, így van ez Patrick esetében is – mondta Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: – A gárda eddigi hozzáállásával elégedett vagyok. Sok játékos érkezett a nyár folyamán, de ahogy haladunk előre, s egyre több mérkőzésen vagyunk túl, úgy játszunk egyre jobb, odaadóbb, tudatosabb játékot. A tréner ezután így folytatta:

– Mint minden mérkőzésünkön, így a Paks ellen is tudásunk maximumát akarjuk nyújtani. Számunkra minden mérkőzés létfontosságú, így ez a mostani is. Győzelemre törekszünk hazai környezetben, bárki áll is rendelkezésünkre a találkozón. Erre a három pontra mindkét csapatnak nagy szüksége van – hangsúlyozta a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője.

Nehéz meccs lesz

Pintér Attila a paksiakról elmondta, évek óta egységes csapatot alkotnak, a keretüket pedig nagyon jó magyar játékosok alkotják. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen az ellenfél fegyelmezetten játszik mind védekezésben, mind támadásban.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC elképzelt együttese: Dombó – Vági, Hudák, Szeles, Fótyik – Tóth B., Egerszegi – Pauljevic (Molnár G.), Bacelic-Grgic, Kink (Orosz M.) – Vosahlik (Frőhlich).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!