boon-sportoldal

2016.06.27. 14:40

„Puskásos” vendégek a hajrában nyerő Zsórynál

Mezőkövesd - Szombaton vívta első edzőmeccsét a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Szombaton vívta első edzőmeccsét a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A rekkenő hőségben Pintér Attila vezetőedző taktikai és kímélési szempontokat is figyelembe vett, amikor kettéosztotta keretét, így mindenkinek játéklehetőséget adott. A sárga-kékeknél feltűnt három újabb próbajátékos: a 28 éves Stipe Bacelic-Grgic, aki az előző szezonban a Puskás Akadémia FC tagja volt, továbbá a 27 éves Branko Pauljevic, aki szintén a felcsútiaktól érkezett a matyóvárosiakhoz. A horvát és a szerb nemzetiségű középpályások, valamint a 30 esztendős román támadó, Mihai Dina esetleges szerződtetéséről – a szakmai stáb véleményének ismeretében – várhatóan ezen a héten döntenek a klubnál.

Talán hétfőn

Ugyancsak izgalommal várják a szurkolók, hogy mi lesz az egyaránt védő Vági András és Devecseri Szilárd sorsa. Előbbi Paksról, utóbbi a Szombathelyi Haladástól érkezett kölcsönbe a borsodiakhoz, és szerződésük június 30-ig köti őket Mezőkövesdre. Érdeklődésünkre Bán Bence sajtómunkatárs közölte: Hagyacki József ügyvezető igazgató szerint lehetséges, hogy már hétfőn megállapodnak velük és klubjaikkal a folytatásról. Ugyanerre a „sorsra” juthat Marek Strestik, aki az MTK Budapest mezét cserélheti kövesdire.

A debreceniek ellen látott produkciót Pintér Attila vezetőedző így értékelte:

– Egyhetes edzőtáboron vagyunk túl, rendesen tették a dolgukat a gyerekek, többet nem is vártam. Játszottunk három játékrendszerben, hogy megnézzem, azok a dolgok, amelyeket a héten átvettünk, mennyire ragadtak meg a fejekben. Elég sokat visszakaptam, frissességet nem vártam. A második fél­időben voltak problémák, amelyeket át kell beszélnünk. Amit várhattam egy heti felkészülés után, az rendben volt, a neheze most jön majd.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC-TEVA tartalék

3-2 (2-0)

Mezőkövesd, 150 néző. V.: Nagy R.

Mezőkövesd Zsóry FC, az 1. félidőben: Czuczi – Vági, Szeles, Devecseri, Sós B. – Hegedűs D., Tóth B. – Grgic, Nicorec, Strestik – Pauljevic. A 2. félidőben: Dombó – Polényi G., Dvorschák, Fótyik – Molnár G., Heffler, Csirmaz, Orosz M., Baracskai – Frőhlich, Dina. Vezetőedző: Pintér Attila.

Debreceni VSC-TEVA tartalék: Rácz G. – Bokros (Karikás), Koval (Kuti), Kinyik, Nagy Z. (Kondás), Bereczki D. (Barna), Berdó (Virág), Ludánszki, Nagy K., Kertész, Bíró (Tóth M.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerzők: Sós B. (17.), Strestik (27.), Baracskai (82.). ill. Kinyik (60.), Nagy K. (80.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!