boon-sportoldal

2016.05.19. 15:13

Lassan közeleg a maratonok hétvégéje

Miskolc - Az eseményt június 11–12-én – immár ötödik alkalommal – rendezik majd meg a megyeszékhelyen.

Miskolc - Az eseményt június 11–12-én – immár ötödik alkalommal – rendezik majd meg a megyeszékhelyen.

A terepfutás és a hegyikerékpározás hazai és külföldi szerelmesei a Bükk hegység „kapujában”, a Királyasztalon kijelölt versenyközpontban találkozhatnak. A Maratoni Hétvége első versenynapján, június 11-én, szombaton a rendező Mara­thon Club jóvoltából a 24. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nevet viselő nemzetközi terepfutó erőpróba várja a sportbarátokat. A 10,5 kilométeres, 360 méter szintkülönbséggel nehezített körből egyéniben lehet egyet, kettőt vagy négyet teljesíteni, míg az egyesületek, baráti társaságok négytagú maratoni váltóban is összemérhetik tudásukat. A kevésbé felkészülteket egy 3,5 kilométeres pálya várja, melyet futva és túrázva is teljesíteni lehet. A május 25-ig tartó kedvezményes előnevezésre, illetve a verseny egyedi emblémázott technikai pólójának rendelésére a részleteket is tartalmazó www.hegyimaraton.hu honlapon van lehetőség.

Minden korosztály

A Biennále Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. június 12-én, vasárnap azonos helyszínen hívja életre az V. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi hegyikerékpáros versenyt. A nyílt besorolású eseményen amatőr és a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) verseny­engedélyével rendelkező hivatásos sportolók is szerencsét próbálhatnak.

A három távon (28, 56, 84 kilométer) összesen 19 korcsoportban versengő bringások a Bükk északi részén kijelölt 28 kilométeres körpályán teljesíthetik a kiválasztott távot. A nagyok lassú rajtját követően a 14 év alattiak és az ovisok is nyeregbe pattanhatnak. Bővebb információ a www.miskolcmaraton.hu oldalon.

„Double Finisher”

A kétnapos erőpróba alkalmat kínál a legkeményebb versenyzők további értékelésére is. Ehhez „csupán” annyi kell, hogy a szombati futás után vasárnap tekerésre is vállalkozzanak a sportembereknek. A 21 kilométert futókat és a 28 kilométert kerékpározókat a „Double Finisher”, míg a 42 kilométer futást és 56 kilométer bringázást teljesítőket a „Double Finisher Extra” kategóriában külön értékelik majd.

Rajtszámkedvezmények

A támogatóknak köszönhetően az 5. Maratoni Hétvége Miskolc eseményeinek, a szombati 24. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nemzetközi terepfutó viadalnak, illetve a vasárnapi 5. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros versenynek (www.miskolcmaraton.hu) a rajtszámai ebben az évben belépődíj-kedvezménnyel is járnak.

A Csanyikvölgy-Királyasztalon kijelölt versenyközponttól 300 méterre található a Miskolci Állatkert és Kultúrpark (www.miskolczoo.hu). Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertjét, melynek elődjét, a királyi vadaskertet 1355-ben Nagy Lajos alapította – az üzemeltető Miskolc Városgazda Kft. jóvoltából – június 11-én és 12-én egységesen 450 forintos belépővel lehet meglátogatni.

Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján (www.termalfurdo.hu). Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. Az üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. vezetése a június 11-én és június 12-én bármelyik rajtszámot felmutató sportembereknek 50 százalékos belépőjegy-kedvezményt biztosít.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!