boon-sportoldal

2016.05.03. 12:26

Deák-Bárdos „isztambulizik”

Miskolc - A 41 éves diósgyőri birkózó indul harcba pénteken az olimpia kvótáért a török városban.

Miskolc - A 41 éves diósgyőri birkózó indul harcba pénteken az olimpia kvótáért a török városban.

Deák-Bárdos Mihály, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője a múlt hét végén tatai ,,próbajátékon” vett részt, amelynek tétje az volt, hogy utazik-e a most pénteki, Isztambulban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs versenyre, hogy Magyarország képviseletében megpróbálhassa megszerezni a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában a riói kvótát.

A diósgyőri sportembert, aki pályafutása során eddig négy ötkarikás játékon vett részt, Sike András szakágvezető hívta meg Tatára, hogy csütörtöktől szombatig saját szemével győződhessen meg róla, hogy bevethető-e Deák-Bárdos Mihály. A látottakról hétfőn délelőtt a következőket nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Sike András:

– Megszületett a döntés, Deák-Bárdos Mihály utazik Isztambulba, a kvótaszerző versenyre. Mint ismert: a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában eddig versenyeztetett Lám Bálint könyöksérülést szenvedett legutóbbi fellépésén Ulánbátorban, emiatt nem tud a török városban szőnyegre lépni. Ennek ismeretében vettük át, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy ebben a súlycsoportban is lehessen magyar olimpiai kvóta. Deák-Bárdos Mihály szerepeltetése mellett szóba jött, hogy a szabadfogásból Ligeti Dánielt indítsuk, vagy 98 kg-ból hozzunk fel valakit a legnehezebbek súlycsoportjába, de ezekben a döntésekben benne lett volna a sérülésveszély. Mivel Misiről olyan információkat kaptam, hogy nem hagyta abba, hogy rendszeresen edz, hogy a német Bundelisgában is versenyezett nem is olyan rég, megnéztük őt, és ezután született meg a már említett döntés.

Milyennek látta?

Arra a kérdésre, hogy milyennek látta Deák-Bárdos Mihályt az elmúlt napokban, a szakágvezető így felelt:

– Nyilván nem olyan, mint a fénykorában, de egy kis szerencsével, egy jó sorsolással lehet, hogy meg tudja szerezni a kvótát. Ebben a súlycsoportban 5–6 olyan versenyző van, aki igazán esélyes arra, hogy bejusson az isztambuli döntőbe, és ezzel riói kvótát szerezzen. Kérdés, hogy nekik milyen napjuk lesz, kinek ki ellen kell csatáznia, illetve, hogy Misi milyen ágra kerül. Isztambulban két magyar kötöttfogású versenyző száll harcba olimpiai kvótáért, ugyanis a hatból négy súlycsoportban már lesz magyar induló Rióban (66 kg, 75 kg, 85 kg, 98 kg): 59 kg-ban Módos Péter, 130 kg-ban pedig Deák-Bárdos Mihály lép szőnyegre.


Elhunyt Juhász József

A múlt héten pénteken elhunyt Juhász József, a DVTK egykori birkózója, a DBC egykori vezetőedzője.

Juhász József 1973-ban, a DVTK sportolójaként, 82 kg-ban nyert kötöttfogású országos bajnoki címet, és képviselte ezután hazánkat a katowicei Európa-bajnokságon, majd 1977-ben a szófiai Universiadén 5. helyezést ért el. Később évtizedeken keresztül edzőként dolgozott a diósgyőri birkózósportért, a Diósgyőri Birkózó Club vezetőedzője is volt néhány évig, és nem mellékesen ő volt a nehézsúlyú Deák-Bárdos Mihály nevelőedzője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!