boon-sportoldal

2012.07.05. 10:05

Bőcs KSC: ahol minden ötös

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Miskolc csoportjának bajnoka a Bőcs KSC lett.

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Miskolc csoportjának bajnoka a Bőcs KSC lett. A Hernád-partiak nem is olyan régen még az NB II-ben szerepeltek, aztán fenékig itták a keserűség poharát, most viszont ismét felszálló ágba kerültek, státuszhoz jutottak a megyei II. osztályban.

– Amikor 2011 nyarán összeálltunk és elvállaltam a gárda szakmai munkájának irányítását, a klub irányítóival egyetemben azt a célt tűztem magunk elé, hogy nyerjük meg a pontvadászatot – mondta Simon Attila, a BKSC edzője, aki a klubnál végzett munkája mellett a Tiszalúc megyei I. osztályú csapatának tagjaként fuballozott.

– Vágyunkat valóra váltottuk, ezért nagyon örülünk. Hazai pályán – elsősorban kiváló erőnlétünknek köszönhetően – jól teljesítettünk, egy döntetlen mellett valamennyi mérkőzésünket megnyertük és ez döntötte el az aranyérem sorsát. Vendégként viszont már közel sem futballoztunk ilyen jól, olykor elveszítettük magabiztosságunkat és beleszaladtunk egy-két vereségbe is. Az sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy a pontvadászat közben a Sajólád visszalépett, így 3 pontot levontak tőlünk, de még ez is elbírtuk. A szezon szakmai elemzésekor arra a következtetésre jutottunk, hogy azért „hullámoztunk”, mert kezdőcsapatunk átlagéletkora alig érte el a 21 évet és a mondás szerint fiatalság bolondság... Az idő nekünk dolgozik: ha majd kellő rutint szereznek a fiúk, akkor a magasabb osztályban aligha állítják meg őket az ellenfeleink.

Három körös

A miskolci csoport indulásakor még nyolc csapat küzdött, végül hét fejezte be az idényt, ezért a versenybizottság három kört iktatott a programba, így tizennyolc mérkőzést vívott valamennyi társaság. Ennek következtében felborult a klasszikus hazai-idegenbeli menetrend, volt olyan együttes, amelyet kétszer fogadtak Bőcsött, de olyan is, amelyhez kétszer vendégként utaztak.

– Kizárólag saját nevelésű játékosainkra támaszkodtunk, vendégmunkást nem foglalkoztattunk – folytatta Simon Attila. – A jövőben is a bőcsi sportolókra építünk, bár az elképzelhetetlen, hogy az erősítések során senkit ne fogadjunk más településről. A tréner a gárda tagjai közül kiemelte a házi gólkirály Lovas Bélát, aki 17-szer talált a hálóba, de nem sokkal maradt el tőle a 14 gólos Balázs László és a 12-gólos Pálinkás Szabolcs sem, míg a 7 gólos Tóth Tamás ugyancsak a jók közé tartozott.

Minden ötös

Bőcsött továbbra is népszerű a labdarúgás, s most arra számítanak, hogy a korábbi 150-es átlagnézőszámuk ősztől jelentősen emelkedik majd. Ugyanis csapatukat természetesen benevezik a megyei II. osztályba, tehetik, hiszen minden feltétel rendelkezésükre áll.

– Évekkel ezelőtt, amikor kiöntött a Hernád, a víz tönkretette a gyepet – közölte a szakvezető, majd hozzátette: – Az önkormányzat azonban a segítségünkre sietett, 12 millió forintot költött felújítására, így most biliárdasztal minőségű pályán focizhatunk. Öltözőépületünk is minden igényt kielégít, 6-7 milliós költségvetésünk pedig valamennyi kiadásunkra elegendő fedezetet biztosít. A megyei kettőben ifjúsági gárda indítása kötelező, ennek teljesítése számunkra nem okoz nehézséget, hiszen mi U11-es, U13-as, U16-os és U19-es csapattal is rendelkezünk, igazolt játékosaink száma meghaladja a százat.

Ami pedig Simon Attila jövőbeli szerepét illeti: már eldőlt, hogy a csapat edzője marad, sőt valószínűleg játékosedzőként is szolgálja majd a klubot.

ÉM-KT

 A bajnokcsapat tagjai 

Kapusok: Mertus Tamás, Kovács László. 

Védők: Kiss Roland, Nyircsák Attila, Szolnoki Csaba, Budai Árpád, Soós János, Nagy Szilárd, Hideg Róbert.

Középpályások: Tóth Tamás, Balázs László, Pálinkás Szabolcs, Almádi Martin, Szegedi László, Oláh Zsolt, Lakatos Barnabás, Bak László, Nagy Gábor.

Támadók: Lovas Béla, Hideg Attila, Orosz Dávid, Klavács Róbert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!