boon-sportoldal

2012.05.25. 11:16

Kovács Edina a válogatottban

Két felkészülési mérkőzést játszik a hét végén Miskolcon a magyar női röplabda válogatott.

Két felkészülési mérkőzést játszik a hét végén Miskolcon a magyar női röplabda válogatott.Legjobbjaink Szlovákia válogatottjával pénteken 17 óra 30 perctől az egyetemi körcsarnokban, szombaton 15 órától pedig a városi sportcsarnokban mérik össze tudásukat.

– A jelenlegi összetartás célja már az, hogy a soron következő Euroliga mérkőzéssorozatára új, ütőképes csapat alakuljon ki – mondta Toma Sándor, az Albrecht-Miskolci VSC-MISI NB I-es együttesének vezetőedzője, akit az országos szövetség és a város vezetői kértek fel arra, hogy koordinálja a nemzeti gárda megyénkben zajló programját. – A lányok a múlt héten Tiszaújvárosban kezdték az erőgyűjtést, majd következtek a miskolci napok következtek számukra. A keret nagy részét a magyar bajnokságban is szereplő fiatal és a már rutinosabb játékosokok alkotják, de olyanokat is meghívott Jókai Zoltán szövetségi kapitány, akik külföldön szerepelnek.

Pályára lép

Az MVSC együttesének mestere ismertette, hogy a két mérkőzésen kiket láthat majd a miskolci közönség. Íme a válogatott keret: Milovics Júlianna (Vasas), Liliom Rita (legutóbb Lengyelországban játszott), Tálas Zsuzsa (BSE), Szívós Mária (az Egyesült Államokban szerepel), Miklai Zsanett (Vasas), Nagy Eszter (Vasas), Széles Petra (Gödöllő), Szakmáry Gréta (Gödöllő), Molcsányi Rita (Békéscsaba), Dékány Bernadett (Vasas), Takács Zsófia (az elmúlt szezonban francia bajnokságban lépett pályára) és Kovács Edina (Albrecht-Miskolci VSC-MISI).

– Személy szerint nagyon örülök Kovács Edina meghívásának – folytatta Toma Sándor. – Szinte biztos vagyok benne, hogy a kapitány neki is bizonyítási lehetőséget majd ad akár az egyik, akár a másik meccsen.

Ami pedig az esélyeket illeti: a miskolci tréner szerint a szlovákoknak nincs nagy nemzetközi rutinjuk, így várható, hogy mindkét találkozón hazai siker születik majd.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!