boon-sportoldal

2012.04.12. 11:59

Godó Dániel jégkorongozó: jó tanuló, jó sportoló

Újra elnyerte a büszke címet a Godó Dániel, a Miskolci Jegesmedvék jégkorongozója.

Újra elnyerte a büszke címet a Godó Dániel, a Miskolci Jegesmedvék jégkorongozója.Az MJJSE 17 éves játékosa a napokban vette át a Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója címet Réthelyi Miklós minisztertől.

– Immáron harmadszor ítélték nekem az elismerést 2008 és 2009 után – mondta a kiváló hokista, aki 2001-ben, 6 évesen ismerkedett meg a műfajjal a Miskolci Sportiskola színeiben. - A 2010-2011-es szezonban tagja lettem az U16-os válogatottnak és több tornán viseltem a címeres mezt, majd a ifjúsági bajnokságban a MISI-DHK ezüstérmes csapatában szerepeltem. Minden vágyam az, hogy hamarosan állandó tagja legyek a Macik felnőtt együttesének.

A felnőttek között

Dani tavaly decemberben az MJJSE felnőtt csapatában is bemutatkozott a zalaegerszegi négyes tornán, ahol a HK Olimpija Ljubljana és a HDK Maribor ellen is pályára lépett. Az előbbi meccsen Greg Lindqvist vezetőedző a meccs legjobbjának választotta. A kitüntetett sportoló fősportága mellett remek sikereket ért el a rövidpályás gyorskorcolya szakágban: többszörös diákolimpiai aranyérmes. Általános- és középiskolai tanulmányait egyaránt kiváló eredménnyel végezte és végzi, jelenleg a Herman Ottó Gimnázium 11. osztályos tanulója. Eddigi edzői: Bíró Ignác, Mayer Péter, Nagy András, Kiss Zoltán.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!