boon-sportoldal

2012.03.01. 13:08

VRC: oroszlánok lesznek

Pénteken este eldől, hogy a Vegyész RC-Kazincbarcika, vagy a Dunaferr jut-e a legjobb négy közé.

Pénteken este eldől, hogy a Vegyész RC-Kazincbarcika, vagy a Dunaferr jut-e a legjobb négy közé.Izgalmasan alakul az NB I-es férfi röplabda bajnokság negyeddöntője. A Vegyész RC-Kazincbarcika és a Dunaferr SE gárdája küzd a továbbjutásért, a párharc megnyeréséhez három győzelemre van szükség. Eddig mindkét csapat hozta hazai összecsapását, így az állás 2-2, a mindent eldöntő ötödik ötödik csatát pénteken 17 óra 30 perckor kezdik a barcikai csarnokban.

A pillanatnyi forma

– A bajnoki párharc során eddig mindig szoros mérkőzéseket vívtunk ellenfelünkkel és ez most is megmaradt – mondta Dudás András, a sárga-kékek vezetőedzője. – A hazai pálya előnyét mindkét társaság kihasználta, idegenben akár már más volt a helyzet. Az együttesek többnyire létszámhiányosan utaztak, ezzel pedig eleve hátrányba kerültek. Mi egyszer feladó nélkül mentünk Dunaújvárosba, simán ki is kaptunk, míg szerdán állandó liberónkat nélkülöztük és ennek meg is lett az eredménye: szoros szettekben, de 3-0-ra alulmaradtunk. Ezt a gondolatot folytatva most az a nagy kérdés, hogy a Dunaújváros komplett csapattal érkezik-e hozzánk, vagy sem? Az egyébként nem lehet vitás, hogy mindkét alakulat mindent megtesz a sikerért, a továbbjutásért, a négy közé kerülésért.

A tréner ezután arról beszélt, hogy a játékosok és a szakvezetők egyaránt jól ismerik egymást, ennek szellemében már nagyon nehéz valami újat kitalálni, a „vegykonyhában kiagyalni”. Minden bizonnyal az akarati tényezők és a pillanatnyi forma dönt majd, de az is fontos lesz, hogy kiknek lesz inkább helyükön a szívük – továbbá akár a szerencse is fontos tényezőt játszhat a derbin.

A közönségért is

– Nagyon nagy meccsre számítok – folytatta Dudás András, majd hozzátette: – A fiúk minden idegszálukkal akarják a sikert, sőt ezt is mondhatom: nagy álmuk-vágyuk, hogy bejussanak a legjobb négy közé. Ennek szellemében oroszlánként fognak játszani és küzdeni, tudásuk legjavával rukkolnak majd ki. Arra kérem közönségünket, hogy töltsék meg a lelátót, szurkoljanak nekünk, az első pillanattól kezdve az utolsóig bíztassanak minket. Ígérem, hogy megláláljuk fáradozásukat, segítségüket. Előttem egy pillanatig sem kétséges, hogy látványos, élvezetes, remek mérkőzést láthatnak azok, akik a helyszíni szurkolás mellett döntenek.

Amennyiben a Vegyész RC-Kazincbarcika továbbjut, akkor a legjobb négy között a Fino Kaposvár lesz majd az ellenfele.

ÉM-KT

 A munka mellől

Dudás András azt is elmondta, hogy valamennyi játékosa egészséges és felfokozott izgalommal várja az ötödik összecsapást. „Eddig elkerült minket az influenza, és sérültünk sincs – jegyezte meg a tréner. – Az viszont tagadhatatlan, hogy néhányan fáradtak, mert azért egy hét alatt négy találkozó, ahogyan mondani szoktuk, nem semmi. Ehhez pedig hozzá kell tennem, hogy néhányan munka mellett sportolnak, ha úgy tetszik műszakból jönnek edzeni, vagy napi feladatuk után ülnek buszba. Szóval ez nem egyszerű történet, de ellenfelünk játékosai ugyanebben a cipőben járnak.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!