boon-sportoldal

2012.03.12. 12:36

Kékesi Márton ifjúsági világbajnok

Az olaszországi alpesi sívilágbajnokságon példátlan magyar és borsodi siker született.

Az olaszországi alpesi sívilágbajnokságon példátlan magyar és borsodi siker született.

Sí. Roccaraso adott otthont az ifjúságiak vébéjének, amelyen száznegyvenöten versenyeztek. A Mályiban élő és Miskolcon tanuló, a bánkúti pályákon nevelkedett, de jelenleg budapesti színekben versenyző Kékesi Márton arany- és ezüstérmével hatalmas sikert ért el.

Hónapokig készült

– Nem csupán bánkúti „gyerek”, de még magyar sportoló sem ért el ilyen eredményt soha ebben az utánpótlás kategóriában – mondta az Észak-Magyarországnak hétfőn délelőtt az egyik óraközi szünetben Kékesi Márton, a Diósgyőri Gimnázium 9/A osztályos tanulója. – A világbajnokságra Ausztriában, Olaszországban és Szlovákiában hónapokig készültem, a vb-t megelőző közvetlen ráhangolásom azonban csak négy napig tartott: ekkor Ausztriában olasz edzővel tréningeztem. Mindezt nem tudtam volna megtenni Péter Barnabás igazgató és tanáraim hathatós támogatása nélkül és ezért köszönettel tartozom nekik. Olaszországban természetesen ott voltak a nagy sínemzetek képviselői: riválisaim között akadtak például osztrák, svájci, norvég, chilei, ukrán, görög és ausztrál sportolók is. Az biztos, hogy örökre megmarad bennem ez a verseny, amelynek körülményei minden igényt kielégítettek, bár a himnuszt nem játszották el a tiszteletemre. Néhány nap eltelt már a vébé óta, így volt időm átgondolni a jövőmet. Tizenhat esztendős vagyok és egyértelműen az a célom, hogy később felnőtt olimpiai szereplő legyek. Szocsiban még nyilván nem leszek ott, de a soron következő játékokat már mindenképpen megcélzom.

ÉM-KT

A tények  

Alpesi ifjúsági sí világbajnokság, Roccaraso (Olaszország), 145 induló.

Műlesiklás, ifjúsági I. korcsoport: 1. Kékesi Márton (Magyarország) 1:54,28.

Lesiklás, ifjúsági I. kcs.: 1. Massimilinaop Valcareggi (Görörország) 1:18,63, 2. Kékesi Márton 1:22,25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!