boon-sportoldal

2012.01.22. 20:44

MJJSE: fél lábbal az elődöntőben

A jégkorong MOL Liga rájátszását győzelemmel kezdte a Miskolci Jegesmedvék JSE csapata.

A jégkorong MOL Liga rájátszását győzelemmel kezdte a Miskolci Jegesmedvék JSE csapata.A jégkorong MOL Ligában ahogy pénteken, így vasárnap is MJJSE – FTC meccset rendeztek. De micsoda különbség volt a két összecsapás között! Míg pénteken az alapszakasz utolsó fordulója csak az FTC számára volt téttel bíró, és egy jól koreografált mérkőzésen a fővárosiak megszerezték azt az egy pontot, ami ahhoz kellett, hogy ne Brassóba, hanem Miskolcra utazzanak a rájátszásban, addig vasárnap már a Miskolcnak nem fért bele, hogy könnyelmű legyen. A két nyert meccsig tartó negyeddöntőben már Budai K. állt a hazaiak kapujában, és hamar kiderült az is, hogy vérre menő küzdelem lesz ez a javából. A 6. perc elején Lindgren ütközte le Kiss G.-t, aki ettől négykézlábra ereszkedett, és fújta a vért rendesen. Percekig tartó szünet után a miskolci játékos végleges kiállítást kapott, így öt perces emberhátrány nézett ki a hazaiknak.

Ez azonban nem tartott eddig, mert a 8. minutában Hietemaki távoli bombája a kapuban kötött ki (0-1). A gólöröm furcsa volt, a nézőket hergelő, és ezt Fodor reagálta le a leggyorsabban, aki inzultáló tettéért a gólszerzőhöz hasonlóan 10 perc fegyelmit kapott. A 11. percben sikerült egyenlítenie az MJJSE-nek: a Macik második emberelőnyénél Bonar ugrasztotta a talpra a publikumot (1-1). Aztán 12:53-nál Bonar ismét a kapuba talált, de az előtte elfektetett Racko elrúgta a ketrecet, és hiába púpozta a korong a hálót, a játékvezető az idevonatkozó szabályok szerint nem gólt, hanem kiállítást ítélt. Így gólelőny helyett, 1 percen át kettős emberelőnyben játszhatott az MJJSE, ebből viszont csak 50 másodpercet használt fel, mert Dubek remek átadását Bonar a 14. percben már gólt érően vágta a kapuba (2-1). A vezetést követően sima emberfórban támadhattak tovább a Macik, és ezt a lehetőséget is kihasználták, ezúttal az előző találathoz képest fordított felállásban Bonar feladását Dubek pöckölte a bal alsó sarokba (3-1).

Második, harmadik

A második harmadban mindkét csapatnak voltak helyzetei, de amíg a hazaiak többnyire pontatlanul céloztak, addig a vendégek próbálkozásainál Budai K. mutatott be több alkalommal bravúrt. Kemény csata dúlt ekkor is a jégen, de mivel a Ferencváros egy újabb góllal nem tudta nyílttá tenni a csatát, így a középső húsz perc inkább az MJJSE-nek kedvezett.

A harmadik játékrészből valamivel több mint 5 perc telt el, amikor egy nagy kapu előtti kavarodás végén Szilágyi gyűrte be a ketrecbe a korongot, és bár Racko kapus és a neki segítő Székely Mádai szerette volna ezt más megvilágításba helyezni, utóbbi hiába kotorta ki a korcsolyájával a játékszert a gólvonal mögül mégis gólt ítéltek a játékvezetők (4-1). Ez olyannyira nem tetszett Rackónak, hogy elhajította a botját, és emiatt végleg el kellett hagynia a pályát. Ezzel el is dőlt a meccs, az már csak hab volt a tortán, hogy Jarábek az 50. percben emberfórban óriási gólt lőtt (5-1), majd ugyanő az 58. percben gólpasszt adott a kitűnően játszó Bonarnak (6-1). Az utolsóelőtti másodpercben még Popovics játszott a közönségnek, sisak nélküli ökölcsatára hívta ki Székely Mádait.

A két csapat két győzelemig tartó párharcában az MJJSE vezet 1-0-ra, a második mérkőzést hétfőn 19 órától játsszák szintén Miskolcon.

Miskolci Jegesmedvék JSE – Ferencvárosi TC 6-1 (3-1, 0-0, 3-0)

Miskolc, 800 néző. V.: Babic, Haszonits (Abonyi, Wolf).

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Jarábek 1 (1), Svasznek, Saluga, Nagy G. (1), Bonar 3 (2) – Chmelo, Láda P., Rafaj, Fodor, Dubek 1 (1) – Budai R., Lindgren, Szilágyi 1, Ritó, Sijka (1) – Urbán, Orosz, Miskolczi, Popovics, Túróczy – Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

Ferencvárosi TC: Racko – Hietamaki 1, Géczi, Sivonen, Heikkinen, Schellin – Wéber, Bontovics, Hoffmann, Feil, Jánosi (1) – Lévai, Székely Mádai, Berta, Rosztocsil, Kiss G. – Vecaj, Schellin, Molnár Á., Hegyi, Cergő (k). Edző: Borbás Gergely.

Kiállítások: 16 perc+25 perc végleges kiállítás (Lindgren)+10 perc fegyelmi (Fodor)+10 perc fegyelmi (Popovics), illetve 24 perc+10 perc fegyelmi (Racko)+20 perc végleges fegyelmi (Racko)+10 perc fegyelmi (Hietamaki)+10 perc fegyelmi (Székely Mádai).

Greg Lindqvist: – Az összesítésben 1-0-ra vezetünk, 5 perc ünneplés után a hétfői meccsre összepontosítunk.

Borbás Gergely: – Tartalékosak voltunk ma is, ennek ellenére jól kezdtünk, aztán volt egy kis kavarodás, egy sportszerűtlenség, amiből nem jól jöttünk ki. Nem szeretem a játékvezetőket minősíteni, de ami ma itt történt, az felháborító volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!