boon-sportoldal

2011.12.19. 11:43

Vegyész RC: Fejben elfáradtak a második után

Egy óra harmincnyolc perc alatt nyert Kazincbarcikán az esélyesebb Kaposvár a férfi röplabda NB I-ben.

Egy óra harmincnyolc perc alatt nyert Kazincbarcikán az esélyesebb Kaposvár a férfi röplabda NB I-ben.A szurkolók száma megduplázódott a korábbi bajnoki találkozókhoz képest szombaton kora este a KSK-csarnokban, ahol megadták a módját a rangadónak, ugyanis: a kezdő hatos bevonulása előtt lekapcsolták a csarnok lámpáit, és két reflektorcsóva árnyékéban kocogtak be a röplabdázók a parkettre, amikor a helyi szpíker szólította őket. A Vegyésznél a hétközi kupameccsen már lehetőséget kapott a visszatért Szalai Szabolcs, ám némi aggodalomra adott okot, hogy a kiváló ütő bal térde nem volt éppen százszázalékos állapotban, de a meccset ezzel, és azzal együtt is vállalta, hogy mióta eljött osztrák klubjától, keveset tudott tréningezni. Az első felvonásban 5-5-ig nem történtek ,,eget rengető” dolgok, de ekkor a somogyiak skalpjára hajtó VRCK Juhász, Csizmadia és Szalai pontjai révén három egységgel el tudott lépni. Ezt a különbséget a második technikai szünetig is tartani tudták Bokorék a címvédővel szemben, sőt, 18-14-nél Demeter György kért időt. A Fino pillanatok alatt csinált egy 5-0-s szériát, vagyis már jobban állt, mint borsodi riválisa. 19-22-nél másodszor nyomott csengőt Dudás András, de a Kaposvár rutinosan tartotta előnyét, és Szabó ütése vezetést jelentett a látogatónak.

Koncentrált észak-borsodiak

A VRCK-ról szinte sütött, hogy hazai pályán szeretne minél többet kihozni a találkozóból, bár a második felvonásban kicsit beragadtak Csizmadiáék (0-4). 8-8-nál Szalainak szólt a taps, aztán itt mindkét csapat elkezdett gyatrán nyitni, öt pont is ilyen hibából született. A házigazdánál, 13-13-nál Gulyás került a szervahelyre és hiába váltott feladó poszton Demeter György, 19-13-ra ellépett a Barcika. A Kaposvár ellen azonban semmilyen előny nem jelent életbiztosítást, kapaszkodott is a Fino, de a koncentrált észak-borsodiakat nem tudták kizökkenteni – a publikum nagy-nagy örömére. A szurkolók azt várták ezután, hogy talán folytatódhat minden ugyanígy, de korán kiderült, hogy az addigiak sokat kivettek Lehóczky L.-ékből - akinek azért ismét volt egy szemtelen áthúzása. De a szebb megmozdulásokat inkább a somogyiaknál lehetett megtalálni, látni, hol Geigertől, hol Gergyétől, hol Nacsától. A negyedik szett is hasonló mederben csordogált (4-8, 8-14), nem sültek úgy a hazai akciók támadásban, mezőnyben aktívabbak, pontosabbak voltak a kaposváriak, akik igazolták, hogy őket ebben a szezonban csak extraklasszis teljesítménnyel lehet elkapni.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika - Fino-Kaposvár 1:3 (-21, 20, -15,-17)

Kazincbarcika, 350 néző. V.: ifj. Szabó P., Hóbor 

Kazincbarcika: Lehóczky L., Gulyás, Csizmadia, Bokor, Szalai, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Dudás. Edző: Dudás András.

Kaposvár: Magyar , Nagy J., Geiger, Nacsa, Gergye, Szabó A. Csere: Dömötör (liberó), ifj. Laszczik, Bozóki. Edző: Demeter György

Dudás András: - Egy jobb csapattól kaptunk ki. Fejben elfáradtunk a két erős, az első és a második szett után, ezért lett a harmadik és a negyedik játszma ilyen sima. A Kaposvár napi két edzéssel készül, nálunk pedig van olyan játékos, aki heti kétszer.

Demeter György:- A mérkőzés elején az utazás fáradalmai még látszottak a csapaton. A harmadik játszmára szabadultunk fel teljesen, akkor hatékonyabbak lettek a nyitásaink, főleg taktikailag voltunk fegyelmezettek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!