boon-sportoldal

2011.12.16. 07:35

Majdnem új tulajdonosa lett a DVTK-nak

DVTK - A tervek szerint a Miskolc Holding Zrt. szerzett volna üzletrészt a csapatot működtető DFC Kft.-ben.

DVTK - A tervek szerint a Miskolc Holding Zrt. szerzett volna üzletrészt a csapatot működtető DFC Kft.-ben.Csütörtökön reggel még úgy volt, hogy a miskolci közgyűlés elé kerül az az anyag, amelyben a képviselők zárt ülésen arról tárgyaltak volna, hogy elfogadják-e azt a sürgősségi indítványként megszerkesztett anyagot, amelynek tartalma szerint a Miskolc Holding Zrt. üzletrészt szerzett volna a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.-ben. Azonban az az előterjesztői végül mégsem került a képviselők elé, ezt ugyanis maga az előterjesztő, dr. Kriza Ákos polgármester az utolsó pillanatban mégsem vetette fel a napirendi pontok közé.

Tartalma szerint

Az Észak-Magyarország értesülései szerint az előterjesztés azt tartalmazta, hogy a Miskolc Holding Zrt. üzletrészt szerzett volna a DVTK csapatát működtető DFC Kft.-ben, vagyis a Borsodsport Invest Kft. és a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. mellett, egy újabb tulajdonossal bővült volna a kör. Minderre a tervek szerint azért került volna sor, mert mielőtt a Borsodsport Invert Kft. (a milliárdos vállalkozó, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó cég) tulajdonrészt szerzett a DFC Kft.-ben, megállapodott Miskolc Megyei Jogú Város képviselőivel, hogy a 2010. szeptembere előtt felhalmozott tartozásokat fele-fele arányban viselik, vagyis a 160 millió forintos tételből 80 millió forintot kellett a városnak a DFC Kft.-be tennie. Ezt végül az önkormányzati érdekeltségű cégek közül nem a DFC Kft. tulajdonosa, a DSM Nonprofit Kft., hanem a Miskolc Holding Zrt. teljesítette, előbbinek ugyanis nem volt meg az ehhez szükséges pénze. A Miskolc Holding Zrt. a 80 millió forintot hitel formájában bocsátotta egy éve a DFC Kft. rendelkezésére, és most ebből az összegből 100 ezer forint erejéig tulajdonrészt szerzett volna, 79 millió 900 ezer forintot pedig törzstőke emelésre fordították volna. Minderre a DFC Kft. kérésére került volna sor, azért, hogy a társaság tőkéje ne csökkenjen a jegyzett tőke alá, és az év végi mérleg készítésekor ne veszteség szerepeljen a cég eredménykimutatásában. Úgy tudjuk, hogy ez azért lenne fontos, mert a honi labdarúgó szövetség előírásai szerint nem lehet negatív tőkéjük az élvonalban szereplő sportszervezeteknek.

Reakciók

Arról, hogy miért nem került a képviselők elé az előterjesztés, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere annyit mondott: néhány dolgot még jogilag rendezni kell ez ügyben mielőtt a közgyűlés esetlegesen rábólintana az előterjesztésre.

A Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője, Sántha Gergely az Észak-Magyarországtól értesült arról, hogy az előterjesztés nem került napirendre, és miután annyit mondott, hogy ,,ha ez így van, az nagy baj”, időt kért arra, hogy tájékozódjon a történtekről.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!