boon-sportoldal

2011.12.06. 10:51

Közgyűléssel zárták az évet megyénk birkózói

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség december 2-án Felsőzsolcán tartotta meg évi rendes közgyűlését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség december 2-án Felsőzsolcán tartotta meg évi rendes közgyűlését.A Pokol Csárda különtermében egybegyűlteket, köztük dr. Szabó Csabát, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosát, dr. Mengyi Rolandot, a megyei közgyűlés elnökét, Tóth Istvánt, a BVSC-Ganz elnökét, kétszeres világbajnokot, olimpiai ezüstérmest és természetesen valamennyi érintett klub képviselőit, a megjelent polgármestereket és a támogatókat Tokodi Imréné, az esemény háziasszonya köszöntötte.

Közös a siker

Az első naprendi pontot az egyesületek szakmai beszámolója jelentette, melyek után Rónai Kálmán, a megyei szövetség elnöke, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke valamennyi klub edzőjének, valamint a munkájukhoz nélkülözhetetlen  nyugodt hátteret biztosító feleségeiknek mondott köszönetet. Közös sikerként könyvelhető el, hogy a 19 megye és Budapest vonatkozásában Borsod-Abaúj-Zemplént az eredményeket és anyagiakat tekintve idén is a legjobbak között jegyzik.  „Zászlóshajónk”, a Diósgyőri BC jelenleg negyedik az egyesületek közötti rangsorban. 

- Mi országos viszonylatban is figyelemre méltó összeggel, mintegy 2 millió forinttal támogattuk  2011-ben megyénkben az utánpótlás-nevelést – folytatta a szervezet elnöke. – Meggyőződésem, hogy ezt a területet országos viszonylatban is patronálnunk kell, azért, hogy ne csökkenjen tovább sportolóink létszáma. Azért, hogy a mai élvonal képviselőinek méltó követőik legyenek.  Azért, hogy folytatni tudjuk a magyar birkózás szép hagyományait, hiszen a 28 olimpiai sportág közül hazánkban a birkózás a negyedik helyet foglalja el az eredményességi rangsorban. Ennek ellenére – mivel nem szerepelünk az öt kiemelt sportág között – a mi támogatóink nem tudják leírni adójukból a támogatást. Egyre nehezebb az anyagi háttér előteremtése, szponzoraink nélkül egyszerűen ellehetetlenülhetnénk. A nehéz helyzet ellenére továbbra is keményen dolgozunk tovább. Azt hiszem mindannyiunk számára óriási büszkeséget jelent, hogy a megyéből az idén Eb-bronzérmet és vb 5. helyet elérő  diósgyőri Deák Bárdos Mihály harcolta ki elsőként a jövő évi olimpiai indulás jogát. Amennyiben Misi dobogós helyezést ért el Londonban, szövetségünk egy millió forinttal honorálja majd teljesítményét. Nagyon bízom benne, hogy követőink, további segítőink is lesznek! Ami a jövő évi kiemelt versenyeinket illeti, a tavaszi U23-as szabadfogású magyar bajnokság mellett - az ötkarikás játékokat követően - mi szeretnénk megrendezni a kötöttfogású felnőtt férfi ob-t is.

Új tagok, jutalmazás

A gazdasági beszámolót követően személyi kérdésekben is döntött a tagság. A szövetség új alelnökének választották meg a nyékládházi származású dr. Szabó Csabát, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosát. A főtitkári teendőkkel Tokodi Imrénét ruházták fel az arra jogosultak. A Felügyelő Bizottság új elnöke Lantos Ottó lett, alelnöke pedig Csábrági Zsolt. Az eddigi főtitkár, Nagy László vezette szponzori tanács két új taggal, Luterán Andrással és Porcsin Zsolttal bővült. A Fegyelmi és jogi bizottság soraiba lépett Konczné Kondás Tünde és f Bartha József. Az orvosi bizottságot dr. Tornai Ildikó és dr. Molnár Imre is erősíti a jövőben.

A vacsorát megelőzősen jutalmazásokra került sor. A megye birkózó sportjának támogatásáért ajándékot vehetett át Rónai Kálmántól, Sárossy Ferenc alelnöktől és dr. Mecser Tamás alelnöktől dr. Mengyi Roland, Nagy László, Józsa AndrásCsábrági Zsolt, Nyalka Antal, Tóbiás Dániel és Vonza Sándor. Nem maradt el az edzők, valamint a DBC két kiválóságának, Deák Bárdos Mihálynak és az ifjúsági vb ezüstérmes Daher Michelnek a  jutalmazása sem, mely ugyancsak a jelenlevő támogatókat dicséri.

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!