boon-sportoldal

2011.10.31. 15:29

Vegyész: Másfél óra izgalommentesség

Négy szettben győzte le a Dágot a Vegyész a férfi röplabda NB I-ben.

Négy szettben győzte le a Dágot a Vegyész a férfi röplabda NB I-ben.A Dág mindig amolyan ,,kellemetlen csapat” volt a borsodiak számára, ezért illett óvatosan kezelni őket a találkozó előtt. Még akkor is, hogyha egyik erősségük, Oszuska II. Zoltán a kispadnál jegelte a lábát, miután megsérült a bemelegítés közben. Az első szett elején a VRCK ajándékozott pár pontot a vendégnek, amely 14-13-ig tartotta is magát, ekkor még nem derült ki egyértelműen, hogy most nem lesznek igazi partnerei a barcikaiaknak. A találkozó ezen szakaszában azonban csináltak négy egységet Dudásék, akik mezőnyben, összjátékban, ütésekben, sáncban sokkal többet nyújtottak a Dágnál, amely a játszma végére még a tizenötből is alig tudott kijönni.

Élményszámba ment

Ezt a produkciót állandósítani tudta a Vegyész, így aztán hamarjában össze is gyűlt az öt pontnyi előny a második felvonásban (8-3, 10-5). Csak felvillanásai akadtak Pollákéknak, a szebb röplabdát a hazai együttes ,,szállította”. Lehóczky L. nem egy feladása élményszámba ment, Bokornak, ha maximálisan koncentrált, nem volt ellenszere, de a többiek is be-bemutattak egy-egy olyan megmozdulást, ami dicséretet ért. A Dág tehetetlen volt (16-9, 21-11), olyannyira, hogy még időt sem kértek, látták, teljesen felesleges.

Szinte lemosta

Az addig mutatottak alapján közel volt a 3:0-hoz a VRCK, ugyanakkor a látogató kezdett életjeleket adni a harmadik szettben. A legnagyobb előnyt is ők kaparták össze (10-13), de ezt korán leküzdötték Bokorék, mi több, 20-18-ra fordítottak. Amit lekopírozott a DKSE (23-24), Dudás András be is nyomta a csengőt, de amikor visszatért csapata a pályára, Pollák nyitása Szántai és Lehóczky G. között megtalálta a padlót.

A negyedik játékban kezdett visszatérni az a Vegyész, amely az első kettőben szinte lemosta riválisát, s bár nem alakult ki akkora különbség (8-6, 13-10), de a hazaiak szabták meg a meccs menetét. 17-11-nél Juhász és Csizmadia sáncolta be Jánossyt, akik hat-hét perc múlva már a győzelemnek örülhettek – amit egy lényegében izgalommentes találkozón értek el.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE 3:1 (16, 14, -23, 20)

Kazincbarcika, 200 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik. 

Vegyész: Lehóczky L., Dudás, Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor. Csere: Szántai (liberó), Germuska (liberó), Árva, Lehóczky G. Edző: Dudás András.

Dág: Oszuska G., Szauter P., Pollák, Horváth G., Jánossy, Krupánszki. Csere: Zirigh (liberó), Bársony, Locker. Edző: Szauter Ferenc, Oszuska I. Zoltán.

Dudás András: - Többet vártam ettől a mérkőzéstől. Nem a mieink nyújtottak rosszat, hanem a Dág adott magából kevesebbet. Amikor nem hagytuk őket kibontakozni, akkor uraltuk a meccset.

Oszuska I. Zoltán: - Ma gyengén játszottunk, jobb volt a Kazincbarcika. Sajnos, a nagyobbik fiam nem játszhatott, mert a bemelegítés közben megsérült.


BOXBA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!