boon-sportoldal

2011.10.21. 09:18

Supkának "ajánlaná" a gólját Budovinszky

A két ex-honvédos diósgyőri focista közül csak ez egyik harcképes a pénteki Budapest Honvéd - DVTK bajnoki előtt.

A két ex-honvédos diósgyőri focista közül csak ez egyik harcképes a pénteki Budapest Honvéd - DVTK bajnoki előtt.

A labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken 18 órától a Budapest Honvéd együttese a Diósgyőri VTK-t fogadja. A vendégcsapat keretének két olyan jó barát is tagja, akik korábban éveken át játszottak együtt a fővárosi csapatban. Sőt! Nem csak együtt játszottak, hanem egy albérleteben is laktak négy éven keresztül.

– Amikor 2003 nyarán a felkészülés közepén a Honvédhoz kerültem, Krisztián már ott volt, és bár ő is új volt ott, de rögtön a szárnyai alá vett, úgyhogy hamar jó barátok lettünk – mondta Dobos Attila, Budovinszky Krisztiánról. – Innentől kezdve négy évig laktunk együtt, az elején még csak ketten, aztán később, amikor a barátnőm is Pestre költözött, már hárman. És így volt ez akkor is, amikor Budo egy évig a Ferencváros játékosa volt. Jó lett volna, ha most mind a ketten pályára tudunk lépni, nekem is volna miért játszanom, de sajnos a műtött térdemmel erre nincs esélyem.

Ugyanis Dobos Attilát három héttel ezelőtt megműtötték. A térdkalácsa folyamatosan gyulladásban volt, felvágták és a gyullad szöveteket eltávolították, úgy, hogy az inakat is le kellett fejteni, most ezeknek a visszatapadására vár a középpályás, aki rögzítővel, jobbára fekve töltötte az elmúlt napokat. Mint mondta a gyógytornát a jövő héten kezdheti meg, és teljes értékű munkát valószínűleg csak az alapozás kezdetén, januárban fog tudni végezni.

– Lehet, hogy nézőket elmegyek a meccsre, szívesen térek vissza Kispestre, emlékezetes időszakot töltöttem ott, jó lenne személyesen is találkozni volt játékostársakkal, vezetőkkel és az edzőmmel –jelenetet ki a Pityó becenévre hallgató játékos, aki az esélyekről szólva így fogalmazott: – Nyilván a Honvéd nyerni szeretne hazai pályán, de nekünk is jól jönne egy siker. Ebben az évadban még nyertünk idegenben bajnokit, de egyszer minden sorozat megszakad, remélem éppen most. Mert jó lenne egy győzelmi sorozatot produkálni, de ehhez nem elég a hazai meccseket hozni, házon kívül is nyerni kellene.

A jó barát

Dobos Attila és Budovinszky Krisztián jó viszonyát támasztja alá az a történet is, hogy utóbbi labdarúgó az előbbi közbenjárására került Diósgyőrbe. Ugyanis Dobos Attila vetette fel Benczés Miklósnak tavaly nyáron, amikor meglehetősen vékonyka volt az NB II-es együttese kerete, hogy lenne itt egy futballista, aki most jött haza Iránból, és a DVTK-nál tartaná magát edzésben. Mivel az edző igennel válaszolt, Budovinszky Krisztián előbb edzésbe állt Diósgyőrben, majd szerződési ajánlatot is kapott.

– Így történt – erősítette meg a történetet a védő, aki arra a kérdésre, hogy kisebb sérülése ellenére vállalni tudja-e a játékot, így felelt: – Volt korábban egy talpcsont törésem, amiből felépültem, de nemrégiben újra elkezdett fájni ugyanott a lábam. Elmentem röntgenre, de szerencsére semmi nem látszik, valószínűleg csak a nem tökéletes focicipő okozta azt a fájdalmat, ami már elmúlt. Vagyis nincs akadálya annak, hogy pályára lépjek.

Az esélyekről szólna Budovinszky Krisztián úgy nyilatkozott, hogy a találkozót háromesélyesnek tartja. Mind mondta: a DVTK a debreceni kisiklást a Ligakupában, és a Pécs elleni bajnoki győzelemmel feledtette ugyan, de az igazi egy idegenbeli siker lenne. A védő úgy fogalmazott, hogy jó lenne ha a hazai pályán mutatott teljesítményt tudná hozni ezúttal a csapata.

– Érdekes lesz pályára lépni ellenfélként Kispesten, a Honvéddal semmi bajom, a volt játékostársaimmal is jó viszonyban vagyok, és a vezetőkkel, hiszen korrekt volt az elválásunk – mondta Budo. – Van azonban egy ember, Supka Attila, akinek volna mit megmutatnom, hiszen miatta kellett elmennem a Honvédból, úgy hogy csupán egy meccsnyi játéklehetőséget kaptam tőle. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne gólt szereznem a mostani meccsen, ha betalálnék valószínűleg a hazai kispad felé venném az irányt, nem azért, hogy odaszóljak, csak, hogy csendben megmutassam magam a volt edzőmnek...


Pityó Budóról, Budó Pityóról

Dobos Attila Budovinszky Krisztiánról: ,,Nagy rizikót nem vállaltam vele, amikor Benczés Miklósnak beajánlottam Krisztiánt, hiszen tisztában vagyok a képességeivel. Éppen ezért nem lep meg, hogy a csapat egyik erősségévé vált. A mentalitása, a munkabírása, a küzdőképessége az ami kiemelkedő. Kemény, de nem favágó típusú védő, de 1-2 belépője után minden meccsen megtanulják tisztelni őt a csatárok. Talán a fejjátéka az, ami lehetne jobb is, mondom ezt annak ellenére, hogy legutóbb gólt is fejelt."

Budovinszky Krisztián Dobos Attiláról: ,,Az NB II-ben nagy erőssége volt a DVTK-nak, jelentős érdemei vannak abban, hogy bajnok lett a csapat. Ebben a szezonban azzal, hogy Gallardót leigazolták a posztjára, nagyon nehéz helyzetbe került. De ennek ellenére bizonyította, hogy más poszton is lehet rá számítani, nem véletlenül kapott lehetőséget, ha nem is a középpálya jobb oldalán. Tiszteletre méltó Attilának a játékhoz való hozzáállása, a keménysége, hogy végig, 90 percen át kitartóan küzd, és még akkor is futna, ha nem lenne lába.”

Címkék#DVTK
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!