boon-sportoldal

2011.10.07. 11:14

Nők „legénykednek” a férfiak között

Mezőkövesd - Párját ritkító érdekesség Mezőkövesden: az NB I-es férfi kézilabdázók orvosa és gyúrója is hölgy.

Mezőkövesd - Párját ritkító érdekesség Mezőkövesden: az NB I-es férfi kézilabdázók orvosa és gyúrója is hölgy.Hétről hétre így ajánlja őket a helyi műsorközlő a nézők figyelmébe: „Fogadják szeretettel a csapat orvosát, dr. Csuhai Erzsébetet és masszőrjét, Póta Ágnest!

Szereti a kézilabdát

A hölgyek természetesen a kispadon foglalnak helyet és szükség esetén nyomban a pályára szaladnak, hogy segítsenek.

– Tíz esztendeje kötöttem „házasságot” az MKC-val – kezdte dr. Csuhai Erzsébet. – Mezőkövesden én végzem a sportorvosi vizsgálatokat, így a klubbal és a versenyzőkkel nem volt nehéz egymásra találnunk. A testkultúra egyébként közel áll hozzám: középiskolás koromban több műfajt is űztem, napjainkban pedig rendszeresen kerékpározom, vallom, hogy ép testben ép lélek!

A doktornő szemész, kontaktológus és sportorvosi szakvizsgával rendelkezik, de nem jön zavarba akkor sem, ha a játékosok más jellegű problémával keresik fel.

– Annak nincs jelentősége, hogy a gyengébbik nemhez tartozom és a sportban a férfiakkal dolgozom – jegyezte meg a főorvosasszony. – Köztünk magától értetődően bizalmi viszont alakult ki, s nekem az a dolgom, hogy a csapat tagjait abban segítsem, amiben csak tudom. Ha szükséges, akkor továbbküldöm őket a megfelelő rendelésre, az illetékes helyi, miskolci, vagy akár budapesti kollégához. Nagyon szeretem a kézilabdát és örülök, hogy betölthetem ezt a fontos munkát. Hiszem, hogy elégedettek velem, máskülönben aligha tűrtek volna el maguk között immáron egy évtizede.

Meglepődtek

Póta Ágnes három éve szolgálja az MKC-t, s mivel van munkahelye, másodállásban, ha úgy tetszik hobbiból masszőrködik az élvonalbeli gárdánál.

– Tudomásom szerint rajtam kívül csak Balatonfüreden dolgozik hölgy ebben a funkcióban – vette át a szót a piros-fehérek gyúrója, aki gyógymasszőrként az országszerte ismert Zsóry-fürdőben is dolgozott már. – A játékosok először meglepődtek, de aztán a munkám alapján elfogadtak, sőt már azt is tudom, hogy elégedettek velem. Nekem mindegy, hogy nőt, vagy férfit gyúrok, ezt a tevékenységet – remélem, hogy senki nem ért félre – minden mástól el kell vonatkoztatni. A gárda tagjai, ha valamilyen fájdalmuk van, vagy például húzódással, izomtapadással bajlódnak, gyakran jönnek hozzám és ilyenkor az a feladatom, hogy a bajaikon segítsek. Naponta több órát töltök a fiúk körében, munkámat nagyon szeretem, egyébként nem tartoznék az MKC stábjához.

-KT-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!