boon-sportoldal

2011.10.22. 18:04

Németh harmadik etap-sikere

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton szombati negyedik napján Németh Csaba bő 11 perccel tovább gyarapította előnyét a második helyen álló Bogár Jánossal szemben.

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton szombati negyedik napján Németh Csaba bő 11 perccel tovább gyarapította előnyét a második helyen álló Bogár Jánossal szemben. A  Tata-Budakeszi közötti 4. szakasz 60 kilométere nem volt éppen  egy „sétagalopp”, hiszen a távot jó néhány komolynak nevezhető emelkedő nehezítette. Az összetett élén álló, a világ legjobb terepfutói között nyilvántartott miskolci Németh Csabának (vidi.hu) a 3. kilométernél sikerült ellépnie legnagyobb riválisától, a fancsali Bogár Jánostól (Encsi VSC-Hell) és fokozatosan növelve  előnyét, 4:49:44 órás idővel harmadik részsikerét is begyűjtötte.  Bogár János, a sportág elnyűhetetlen, legendás alakja 5:01:12 órát futott,  bő két perccel megelőzve a harmadik budapesti Herbák Gergőt.

- A mai napon is öröm és megtiszteltetés volt egy olyan nagyszerű sportemberrel versenyezni, mint Bogár János, aki a fél távig mindent elkövetett a felzárkózásért – mondta Budakesziben, a célba érkezést követően Németh Csaba. -  A kettőnk külön csatája tetszik a közönségnek, ami azt gondolom jó hírverése a sokra hivatott, teljesen megújult Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonnak, no de ezért vagyunk itt! Klasszikus mondás, hogy minden verseny a célig tart, amit bölcs ember nem felejthet el. A befejező szakasz is igazán „mozgalmas” lehet, hiszen Janit ismerve biztosan megpróbál  még előrántani valamit a kalapból, annak érdekében, hogy meglepjen. A félmaratoni 10-15 kilométerénél azért már tudni lehet majd, kinek sikerül megszereznie az összetett elsőséget.

Az állás a 4. szakasz után: 1. Németh Csaba (vidi.hu) 23:58:52,  2. Bogár János (Encsi VSC-Hell) 24:13:18, 3. Herbák Gergő (X2S TEAM) 25:42:23.

A vasárnapi ötödik, záró szakaszt a Budakeszi-Budapest közötti félmaratoni (21 km) jelenti.

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!