boon-sportoldal

2011.10.19. 09:37

Bajnoki érmekért a Körcsarnokban

Miskolc - Három aranyat és további érmeket vár a szakvezetés a hétvégi, miskolci utánpótlás korosztályos birkózó magyar bajnokságon.

Miskolc - Három aranyat és további érmeket vár a szakvezetés a hétvégi, miskolci utánpótlás korosztályos birkózó magyar bajnokságon.A Magyar Köztársaság U23-korcsoportos szabadfogású, egyéni  birkózó országos bajnokságát, egyben a jubileumi, 20. Rákóczi Kupát a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség, valamint a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) október 22-én, szombaton rendezi meg a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

- Két szőnyegen hatvan indulóra számítunk a 10 órakor kezdődő bajnokságon – tudtuk meg Rónai Kálmán főrendezőtől, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség elnökétől, az MBSZ alelnökétől. – Az egyéni eredmények alapján hirdetünk majd csapat sorrendet is. A győztes együttes viheti haza a 20. Rákóczi Kupát. A létszámot illetően el kell mondanom, hogy sajnos az egész magyar birkózó utánpótlásban évek óta erősen csökkenő tendencia tapasztalható. A sokkal sikeresebb és vonzóbb kötöttfogású szakág múlt heti bajnokságán is mindössze 59 indulót regisztráltak. Az okok közé sorolnám, hogy az öt kiemelt látványsportággal ellentétben a többi sportág szponzorai nem írhatják le a támogatást adójukból, ami a küzdősportokra, így a birkózásra is rendkívül negatív hatást gyakorol. Ezen a helyzeten feltétlenül változtatni kell, melyet én a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként a szervezet legutóbbi ülésén többed magammal kezdeményeztem is. Amennyiben így marad minden, akkor a mostani válogatott, az élmezőny leköszönése után hosszú szünet következhet be az eredményesség tekintetében. A motivációt is jelentő belső konkurenciaharc, a megfelelő edzőpartnerek nélkül nem lesz miből válogatni, így pedig nem lehet nemzetközi szinten sikeresen versenyezni. A meglehetősen összetett probléma orvoslását az érintett szövetségekkel összefogva érhetjük el.

A miniszter is érkezik

A rangos esemény fővédnökségét dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vállalta el, aki megtiszteli jelenlétével a viadalt. dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Demeter Ervin, a B.-A.-Z Megyei Kormányhivatal  vezetője és dr. Mengyi Roland, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke a védnöksége védnökként állt a bajnokság mellé. Az ob főtámogatója Sárossy Ferenc, a Megyaszó-Mag Kft. tulajdonosa, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség alelnöke és Nagy László, a Duktil Kft. tulajdonosa, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség főtitkára.

Borsodi esélyesek

- Kilenc sportolóval képviseltetjük magunkat a miskolci bajnokságon, akik remélhetően három aranyérmet és további értékes helyezéseket érnek majd el – fogalmazott Repka Attila, a DBC elnöke, megyénk első olimpiai bajnoka. – A bajnoki címre, illetve éremre Kaponyás Gergőnek, Juhász Bencének, Kiss Bencének, Bacsó Alexnek, vagy akár az artoszkópiás térdműtétje után újra birkózó ifi vb-ezüstérmesünknek, Daher Michelnek van nagyon komoly esélye. Megyénk reprezentánsai közül a kazincbarcikai Lagzi Kovács Bendegúz (KVSE) érhet még el figyelemre méltó eredményt.

-SZIS-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!