boon-sportoldal

2011.10.16. 13:34

A kipontozódások döntöttek

A női kosárlabda NB I A-csoportjában nem borult a papírforma: a ZTE biztosan győzött a DKSK-MISI ellen.

A női kosárlabda NB I A-csoportjában nem borult a papírforma: a ZTE biztosan győzött a DKSK-MISI ellen.Jó néhány esztendő telt el azóta, hogy újra ZTE NKK – DKSK találkozót rendeztek a zalai megyeszékhelyen, szombaton viszont a legutóbbi kiírás bronzérmese, a ZTE NKK az egyik újoncot fogadta. Olyan csapat volt a zalaiak vendége, amely a múltban sokkal nagyobb presztízzsel bírt, Bukovszki Mónika, az egerszegiek irányítója éppenséggel Diósgyőrből indulva kezdte pályafutását, hiszen a DKSK saját nevelésű játékosaként 15 esztendeig játszott a miskolci klubban.

Egykori csapata ellen

– Nagyon örülök, hogy újra NB I-es női kosárlabda csapata van Miskolcnak, számomra mindig érzelemdús találkozót jelentett egykori csapatom ellen játszani. Nem szoktam izgulni, de ma a Diósgyőr az ellenfél, ami számomra kivételes alkalmat jelent – hallottuk a ZTE NKK kosarasától.

Az első negyedben szorosan alakult az állás, hiszen a DKSK nagyon harcosan játszott, de közben a személyi hibákat is gyűjtötte, így ketten is a kipontozódás határára jutottak a borsodiak részéről. Pedig jól kezdett a DKSK, hiszen vezetett (2-8), de a zalaiak feljöttek és szép fokozatosan átvették az irányítást. A 15. percben – főleg a hazaiak keményebb védekezésének köszönhetően – 31-21-re módosult a találkozó állása, ráadásul a jól játszó Hadzanovic még a nagyszünet előtt kipontozódott. A második félidőben már nem sok esélye maradt a Diósgyőrnek, főleg úgy, hogy Reiner is kiszállt a játékból. A tavalyi kiírás bronzérmese élt a lehetőséggel: tovább növelte előnyét, amely az utolsó negyedre tetemesre nőtt (34. perc: 72-51), így a diósgyőriek hiába küzdöttek, már nem tudtak faragni a hátrányon. Érdekesség, hogy a vendégek repertoárjából csaknem teljesen hiányzott a távoli dobás, hiszen az egész mérkőzésen mindössze két – amúgy sikertelen – hárompontos kísérletet jegyezhettünk fel. A ZTE NKK a bajnokság negyedik fordulójában megszerezte negyedik sikerét, amellyel százszázalékos, míg a DKSK negyedszer is vereséget szenvedett.

ÉM-KA


A tények

ZTE NKK – DKSK-MISI 86-57 (19-19, 21-12, 23-16, 23-10)

Zalaegerszeg, 300 néző.Vezette: Bognár, Balogh, Vida.

 ZTE NKK: Bukovszki (9), Varga (14), Zsovár (21/12), Szélesy (-), Horváth Zs. (16). Csere: Szalay (10), Czukor (4), Ambrus Sz. (12/3), Góth (-), Dukai A. (-). Edző: Gáll Tamás.

DKSK: Hadzovic (4), Reiner (2), Skoric (23), Czirják (2), Farkasinszki (16). Csere: Budimir (4), Kántor (4), Szabó (-), Lugosi (-), Sándor A. (-). Edző: Milen Vukicevic.

Kipontozódott: Hadzovic a 19., Reiner a 29. percben.

Gáll Tamás: – Nehezen lendültünk játékba, de utána olajozottan működött a védekezésünk és könnyű kosarakat szereztünk.

Milen Vukicevic: – Egy izgalmas mérkőzés reményében utaztunk Egerszegre, amiért megdolgoztunk, de a pályán nem csak öt ember ellen kellett felvennünk a harcot.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!