boon-sportoldal

2011.09.16. 14:31

Vérátömlesztés a kis Diósgyőrnél

Átvették az irányítást a DVTK SE-nél Leisztinger Tamás emberei.

Átvették az irányítást a DVTK SE-nél Leisztinger Tamás emberei.2000 nyarán, amikor az élvonalbeli diósgyőri focicsapatot működtető DFC Kft. anyagilag ellehetetlenült, és nyilvánvalóvá vált, hogy egyik osztályban sem fog tudni csapatot indítani, 10 szurkoló megalapította a Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör sportegyesületet (DVTK SE), azzal a céllal, hogy Diósgyőr ne maradjon felnőtt futball együttes nélkül. A drukkerek köréből toborzott csapatot benevezték a legalsó, a hetedik osztályba, a Miskolc körzeti bajnokságba, és egy fél éven át ez az együttes jelentette ,,A Diósgyőrt” a szurkolók számára (még annak az évnek a végén a DVTK SE ,,összegyógyult” az akkor a harmadik vonalban szereplő Borsod Volán SE-vel, és innentől a diósgyőri drukkerek ezt a csapatot tekintették ,,A DVTK”-nak). A kis Diósgyőr azonban ezt követően is folytatta a szereplését a hetedik vonalban, három évadot húztak le ott, majd három esztendőnyi ,,üresjárat” után, 2006 nyarától a Miskolci Sportiskolától átvett diósgyőri utánpótláscsapatok működtetését vállalták fel (a sportiskola a DFC Kft. ellehetetlenülése után, 2000 nyarán vette át a korosztályos együtteseket).

A közgyűlésen

S bár a feladat azóta sem változott, a múlt héten kedden megtartott közgyűlésen nagy változások történtek, már ami a több mint 11 éven át állandó tagságot illeti, ugyanis az alapítótagok közül hatnak (Szabó Imre, Balogh Miklós, Takács Zoltán, Takács Sándor, Papp Elemér, Kiss Gábor) megszűnt a tagsági viszonya, és a maradék négy régi tag (Nagy Béla, Tóth Gábor, Zselenák Zsolt, Kocsis Norbert) mellé nyolc új személy került be a DVTK sportegyesület tagjai közé. Név szerint: Dudás Hunor, a DVTK NB I-es csapatát működtető Kft. ügyvezetője; Sántha Gergely, a DVTK-t működtető cégben többségi tulajdonos, Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője; dr. Zala László, a DVTK jogtanácsosa; dr. Szöllősi Júlia, a DVTK jogtanácsosa; Varga Zoltán, a DVTK gazdasági igazgatója; Kovács Attila, miskolci vállalkozó, Szabó Tamás, a Miskolc Holding Zrt. volt vezérigazgatója és Sztavinovszki Botond, a DVTK technikai igazgatója. Utóbbit választotta meg az új tagság a DVTK SE elnökének.

Az ok

És, hogy miért volt szükség ekkora vérátömlesztésre, arra, hogy többségében a DVTK többségi tulajdonosa, a Leisztinger Tamás által fizetett emberek kerüljenek be a civilek helyére? Erről a DVTK SE alapító, és leköszönő elnöke, Nagy Béla a következőket mondta:

– A diósgyőri labdarúgás utánpótlásának fejlesztése érdekében jelentős tőkebevonásra lesz szükség a közeljövőben, amelyek egy részét a DVTK SE pályázatok útján kívánja megszerezni, az önrészekhez szükséges pénzösszegeket pedig más forrásból kell biztosítani. Ez utóbbi előteremtésében a sportegyesület alapító tagsága nem igazán tud részt venni. Hogy mást ne mondjak, a most távozott alapítók közül ketten külföldön élnek, és eddig sem tudtak részt venni az egyesület életében, van olyan, akiről azt sem tudjuk, hogy mi az elérhetősége, és volt három olyan tagunk, akik úgy döntöttek, hogy kilépnek, hogy ezzel segítsék az ügy sikerét.


Egy kis matek

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy az alapító tagok között volt olyan is, akit hosszabban kellett győzködni arról, hogy lépjen ki. Arra a kérdésre, hogy miért csak négyen maradhattak a régiek, Nagy Béla így válaszolt:

– Mert az egyesület alapszabálya a fontosabb kérdésekben 75 százalékos szavazati támogatottságot ír elő. Persze mondhattunk volna nemet is a tagok cseréjére, akkor valószínűleg az történt volna, hogy az újak nélkülünk alakítanak egy új sportegyesületet, és ide igazolják át a jövő nyáron az utánpótláskorú játékosokat. De ez esetben egy évet elvesztettek volna, és ezt mi, szurkolók sem akartuk, mert ahogy az elmúlt több mint egy évtizedben, így most is a diósgyőri labdarúgás érdekeit tartottunk szem előtt.

Akinek esetleg a fent leírtak alapján matematikai kétségeik támadnának a 4 régi-, 8 új tag és a 75 százalék tekintetében, azok számára álljon itt: a régi tagok közül Kocsis Norbert jelenleg a DVTK weboldalának a főszerkesztője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!