boon-sportoldal

2011.09.22. 14:13

Tizenötezres DVTK-stadion?

Egy éve "szállt be" a diósgyőri labdarúgásba Leisztinger Tamás és "csapata".

Egy éve "szállt be" a diósgyőri labdarúgásba Leisztinger Tamás és "csapata". Hosszú listát állítottak össze a DVTK munkatársai a szerdán megtartott sajtótájékoztatóra arról, hogy milyen napi gondokkal, problémákkal küzdött a Diósgyőr (értendő ezalatt nem csupán az első csapat, hanem a klub teljes vertikumában) tavaly szeptember elején, közepén, amikor a DFC Kft. többségi tulajdonosa a Borsodsport Invest Kft. lett (amelynek százszázalékos tulajdonosa Leisztinger Tamás cége, az Arago Zrt.). Jelentős adósság, szervezetlenség, átláthatatlan gazdálkodás – hogy csak párat említsünk a leírt pontok közül. Dudás Hunor ügyvezető igazgató az elmúlt egy évet értékelve hangsúlyozta: nagy eredmény, hogy konszolidálták a céget a helyi önkormányzat segítségével, hogy a gazdálkodást átláthatóvá tették, hogy komoly szerkezeti felépítést alakítottak ki, áttértek az ekhós adózási formára, a csapat feljutott az NB I-be, amelyet Spanyolországból sikeresen megerősítettek.

Kisebb csúszások

– Van még két terület, ahol bár dolgoztunk, hatékonyabbnak kell lennünk. Az egyik a szurkolók kiszolgálása, a másik pedig az utánpótlás-nevelés – jelentette ki Dudás Hunor.

Utóbbiról megtudtuk, javítani kívánják a képzés színvonalát, ezért minden korosztálynál két edző dolgozna a gyerekekkel, de megvan a terv két alácsövezett füves pálya, illetőleg egy új műfüves pálya építésére (valamint a már meglévőt is felújítanák). Ezeknek az anyagi hátterét a TAO-s pályázati pénz adná. Aztán bevonnának a már meglévők (Ózd, Kazincbarcika) mellé újabb megyei térségeket (pl.: Zemplén), és Miskolc környéki településeket. Az újságíróknak előkészített sajtóanyagban szerepelt egy európai színvonalú, 15 000 fő befogadására alkalmas, új stadion kialakítása is. Az elmúlt hetekben volt némi ,,zavar” a klub, illetve a miskolci önkormányzat között, egyrészt az elképzelt pályák elhelyezése, másrészt a szerződés szerint járó havi támogatás elmaradása miatt – amelyekről lapunkban beszámoltunk.

– Igen, akadtak zökkenők, de ezeken átjutottunk – utalt Dudás Hunor arra, hogy az első kérdést közösen megoldották, majd a másodikról ekképpen nyilatkozott: – Vannak kisebb csúszások, tekintettel az önkormányzat fi nanciális gondjaira. Ettől azonban még nincs likviditási problémánk.

Dugába dőlt

Utánpótlás téren formailag, tartalmilag másnak, de teljesen újnak nem mondható a Diósgyőr kezdeményezése, már csak azért sem, mert a város vezetése 2009 tavaszán határozott a Diósgyőri Futball Akadémia létrehozásáról. Tart-e ez a dolog valahol, vagy nem? – kérdeztük Borbély Péter utánpótlásszakágvezetőtől. – Ezek a kezdeményezések szakmailag nem voltak teljesen megalapozottak, és a politikai változással dugába dőlt. Most másképp történik az utánpótlás fejlesztése, úgy, hogy valóban focisuli legyen, amelynek az előszobája tulajdonképpen az ovifoci.

ÉM-MI


Mennyire és mennyiből?

Szeptember 15-ig lehetett eljuttatni a látványsportágakban – így a labdarúgásban is érdekelt – sportszervezetnek pályázatukat az adott szakági szövetséghez a TAO-s támogatás igénybevételével kapcsolatban. Amint azt Dudás Hunor az Észak-Magyarországnak elmondta, a Diósgyőrnek egy külsős, profi cég segített az anyag elkészítésében. Az Észak-Magyarország érdeklődött az ügyvezető igazgatónál arról is, hogy mekkora összeg szerepel a DVTK pályázatában, ám azt az élvonalbeli csapatot működtető cég vezetője nem kívánta elárulni.

Ezzel kapcsolatban viszont korábban, az Észak-Magyarország augusztus 27-i számában úgy nyilatkozott Dudás Hunor, hogy a pályaépítés tervezett költsége 300 millió forint, amit TAO-s pénzből szeretnének megépíteni.


Diósgyőr – A DVTK labdarúgócsapatának vezetősége évértékelő sajtótájékoztatót tartott az új tulajdonosi kör szerepvállalásáról, az elmúlt időszakban elért erdményekről és a jövőbeni tervekről. Az eseményen Dudás Hunor, a Diósgyőr FC. KFT. ügyvezető igazgatója, Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója, Borbély Péter, a DVTK utánpótlás szakágvezetője, valamint Furmann Géza, a klub utánpótlásért felelős szervezési vezetője vett részt.

A DVTK labdarúgócsapatának vezetősége évértékelő sajtótájékoztatót tartott az új tulajdonosi kör szerepvállalásáról, az elmúlt időszakban elért eredményekről és a jövőbeni tervekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!