boon-sportoldal

2011.09.09. 20:32

Kiütötték a Fradit a Macik!

Bemutatkozott a jégkorong MOL Ligában a Miskolci Jegesmedvék gárdája, amely „örökrangadót” nyert.

Bemutatkozott a jégkorong MOL Ligában a Miskolci Jegesmedvék gárdája, amely „örökrangadót” nyert.A találkozó több szempontból is rendhagyó volt: a miskolci Jégcsarnokból először közvetített élőben a Digi TV, aztán a lelátón először „találkoztunk” olyan székekkel, amelyekre cégneveket írtak, ezekre kizárólag azok ülhettek, akik helyeikre – gyakorlatilag a Macik támogatójaként – VIP-bérletet váltottak. A nézőtéren pedig feltűntek a DVTK NB I-es labdarúgói és a DKSK-MISI élvonalbeli női kosárlabdázói, akiket a sárga-feketék hívtak meg a Fradi elleni összecsapásukra.

Gyászszünet

A kezdés előtt egy perces főhajtással emlékeztek a játékosok, a közreműködők és a nézők a Lokomotiv Jaroszlavl orosz jégkorong csapat huszonhat elhunyt tagjára, akik a napokban szenvedtek repülőszerencsétlenséget.

És amire még szintén nem volt példa Miskolcon: a kezdőbuliban a Macik oldaláról Deák Levente vett részt, a 12 éves játékos szüleitől születésnapjára licit után kapta ezt a nem mindennapi ajándékot.

Nem kellett sokat várni a hazaiak emberelőnyös vezető góljára: a 7. percben Fodor korongja közelről talált magának utat a kapuba. A 9. percben Sijka kiugrott, már csak Rackoval állt szemben, de nem tudta becsapni a portást. A másik oldalon Bontovics közeli lövését az ütőjével hárította Budai K. A 14. percben egy lövés „csordogált” a sárga-feketék kapujára, a korong már túljutott Budai K.-n, de Chmelo önfeláldozó vetődéssel a gólvonal előtt mentett. A 16. percben Urbán és Jarabek asszisztálásával Bonar emberelőnyből, lapos bombával volt eredményes. Örömteli, hogy fórjukat hét másodperc alatt váltották találatra a Jegesmedvék. Az első harmad végén egy kis verekedés színesítette a küzdelmet, utána hárman is mehettek 2-2 percre a büntetőpadra.

Sakk-matt

A 23. percben Orosz remek szerelése kapott tapsot, majd Fodor pompás korongját Bonar bombázta kapura, de Racko a helyén volt. A túloldalon már csaknem örültek a fradisták a szépítésnek, de Budai K. egyszerűen ráfeküdt a korongra, így minden maradt a kétgólos hazai előny. Nem sokkal később potyogtak a kiállítások, egy percig csak három Maci-játékos volt a jégen öt FTC-hokissal szemben, de megúszták tűzijátékot. A 31. percben sakk-matt támadás végén Bonar tanári átadását Chmelo varrta be a felsővas alá (3-0), s ezzel máris sokat úgy vélték, hogy eldőlt a találkozó sorsa. A második húsz perc végére is maradt izgalom, de Budai K. gondoskodott róla, hogy maradjon a miskolci tripla, a szurkolók skandálták is a nevét.

Az utolsó harmad 33. percében a csupaszív Rafaj emberelőnyből, jobbról a bal felső sarokba ütötte a korongot (4-0), majd alig több, mint egy perc múlva jött a ráadás: Dubek már ötödször „csengetett”. És még nem volt vége a gálának: a kanadai Bonar a 47. percben érdemelte ki az ellenállhatatlan jelzőt, újabb góljával pedig már fél tucatnál tartottak a hazaiak. Két perccel később Chmelo természetesen akkor volt eredményes, amikor öt miskolci volt a jégen négy zöld-fehérrel szemben (7-0). Az MJJSE valamennyi találatát emberelőnyből érte el, ilyen is ritkán adódik ebben a sportágban – de arra sem emlékszünk a múltból, amikor a Jegesmedvék így átgázoltak ősi riválisukon. A Fradin az időkérés sem sokat segített, erejéből mindössze a becsületgólra futotta.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – FTC 7-1 (2-0, 1-0, 4-1)

Miskolci Jégcsarnok 1200 néző, vezette: Ifj Sós, Juhász, SoósMJJSE: Budai K. – Láda P., Jarabek, Saluga, Dubek, Bonar, Fodor, Budai R. Lindgren, Szilágyi, Rafaj, Orosz, Sijka, Rolinder, Popovics, Mokrai, Túróczy, Urbán, Miskolczi, Tóth-Jávor, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist. 

FTC: Racko – Rosztocsil, Hoffmann, Wéber, Nagy, Jánosi, Géczy, Feil, Berta, Schellin, Borbás, Bontovics, Kiss, Sivonen, Hajdú, Székely Mádai, Heikkinen, Molnár, Hietamaki, Hortay (k). Edző: Dobos Tamás.

Gól: Fodor, Bonar (2), Chmelo (2), Rafaj, Dubek ill.

Kiállítás: 16 perc (+ 10 perc fegyelmi Lindgren) illetve 34 perc (+10 perc fegyelmi Hietamaki)

Greg Lindqvist: - Az első mérkőzést megnyertük, ez egy jó rajt. Ám mégsem vagyok elégedett, hiszen 5 az 5 ellen nem ütöttünk gólt, és ez a későbbiekben visszaüthet. Néhány játékosom nem azt játszotta amit kértem, és látszott, hogy sokat kell még dolgoznunk. A győzelemnek persze örülök, de holnaptól már a következő meccsre koncentrálunk.

Dobos Tamás: - Nekünk ez volt az első éles meccsünk a szezonban, az elején meglepően jól tartottuk magunkat. Azután a sok emberhátrány és az azokból kapott gólok megpecsételték a sorsunkat. Sajnos nem vagyunk még igazán versenyszinten, hiszen a felkészülést is később kezdtük. Sok mindenen kell változtatnunk.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!