boon-sportoldal

2011.09.11. 10:31

Csúnya volt a meccs eleje

Érvényesült a papírforma, a csurgóiak biztosan nyertek Mezőkövesden.

Érvényesült a papírforma, a csurgóiak biztosan nyertek Mezőkövesden.

Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság második fordulójában vívott találkozó különlegességét az első félidő gólcsendjei adták. Az élvonalban ritkán fordul elő, hogy 12 percig (!) egyik csapat játékosai sem tudnak a kapuba találni, s ekkor a humorérzékkel rendelkező nézők már a 0-0-ás végeredményt is elképzelhetőnek tartották... Aztán megannyi eladott labda és célt tévesztett lövés után Katzirz adta meg az alaphangot, majd a vendégek meg sem álltak hatig. A kövesdiek először a 19. percben érezték meg a gólörömöt és az első félidőben mindössze ötig jutottak. Ilyen részprodukcióval a legjobbak között sokra nem vihetik, s tulajdonképpen csak annak örülhettek, hogy kapusuk, Holló káprázatos védések sorát mutatta be. A hazaiak a játék valamennyi elemében alárendelt szerepet játszottak, persze volt mentségük, hiszen a Csurgóban magyar és külföldi válogatottak szerepeltek.

Háromszor többet

A második harminc perc már jobban sikerült a hazaiaknak, bár azt nem írhatjuk, hogy gépezetük olajozottan működött. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, a szép és a váratlan megoldások. Nem ment a védekezés, míg támadásban kissé lassúak és körülményesek voltak Korsósék. A hazaiaknál ezúttal nem akadt vezéregyéniség és „fazonszabász” nélkül esélyük sem maradt arra, hogy felvegyék a kesztyűt ellenfelükkel. Fájó volt, hogy kettős emberelőnyben is rezdült a hálójuk, így a végén nyolc gólos különbséggel diadalmaskodott a Csurgó. A lefújás után Gyurisék szomorúan vették tudomásul a megváltoztathatatlant, majd arról beszéltek, hogy a jelenlegi csapatépítő, „betanuló” időszakukban egyelőre még csak a hozzájuk hasonló képességű gárdák ellen lehet esélyük a sikerre. Erre a szériára pedig néhány fordulót még várniuk kell.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK 20-28 (5-10)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Szegedi, Unyatinszki.

MKC: HOLLÓ – Lezák (-), Morva (3), Gyuris (3), Korsós (3), Fekete (-), Németh (1). Csere: Sipos (kapus), Nyikes (2), Bécsi (2), Szabó T. (-), Rosta M. (2), Kiss G. (-), Gubó (-), Molnár (2), Kupi (2). Vezetőedző: Rosta István.

Csurgói KK: TEODOR – Miss (2), Kos (2), HERBERT (3), KATZIRZ (8), Pavlovic (1), Széles (-). Csere: Nikloc (kapus), CIFRA (5), Borsos (2), Oláh (2), Trivkovic (-), Országh (-), Nagy (3), Füstös (-), Döme (-). Vezetőedző: Bakó Botond.

Rosta István: – Az első félidőben nem tudtuk áttörni a csurgói falat, naggyá tettük ellenfelünket és különösen a kapusukat. A szünet után már felszabadultabban kézilabdáztunk. Még folytatódik a nehéz sorozatunk, aztán következnek számunkra a hozzánk hasonló együttesek. Sok munka vár még ránk!

Bakó Botond: – Az első félidőbeli nagyon jó védekezésünk és kapusteljesítményünk megadta az alapot a biztos győzelemünkhöz. A folytatásban pedig még rá is tettünk egy lapáttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!