boon-sportoldal

2011.09.28. 10:06

A keresztelővel még várnak

Miskolc - A Miskolci VSC Centenáriumi Társasága mindenkire számít, aki segíteni tud.

Miskolc - A Miskolci VSC Centenáriumi Társasága mindenkire számít, aki segíteni tud.December 9-én ünnepli fennállásának 100 éves jubileumát a Miskolci VSC. Az alkalomból fórumot rendezett a klub önmagát Centenáriumi Társaságnak elnevező csoportja.

– Nagy ünnepség sajnos nem lesz, de nagy rendezvényeket sem láthat majd a közönség – mondta bevezetőjében Hajdu Imre, aki Jegenyék a Kubikban címmel könyvet ír a vasutas labdarúgók dicső múltjáról. – Most az a legfontosabb, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, az idő ugyanis szalad. A nagy kérdés az, hogy mit akar az egyesület elnöksége és mit tud tenni az MVSC méltóságáért a város? Meg kell kongatnunk a vészharangot, az az érzésünk ugyanis, hogy sokan mintha elfeledkeztek volna erről az egyesületről, amelynek cselgáncsozói és röplabdázói máig nagyszerűen szerepelnek.

A sportcsarnokban

Az már eldőlt, hogy a múltra a miskolci városi sportcsarnokban december 9-én, 17 órától emlékeznek majd. A tervek szerint fellépnek a röplabdázók, a cselgáncsozók és a thai-boxolok, a labdarúgóknak kispályás tornát szerveznek, míg Mészáros László fekvenyomó világbajnok önálló attrakcióval készül a nagy eseményre.

– A jelen lévők emlékplakettet kapnak, aztán akkorra időzítjük egy könyv és egy album megjelentetését is – közölte Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – A 100 esztendő kapcsán természetesen az is felvetődött, hogy egy hajdani sportolóról nevezzük el a sporttelepet és adjunk nevet a tornacsarnoknak. A keresztelőkkel azonban tavaszig várunk, ugyanis szeretnénk tudni, hogy mennyi pénz folyik majd a kasszánkba a társasági adókedvezményből és tisztázni akarjuk az egész komplexum jövőjét is. 

Ötleteket is fogadnak

A fórumon dr. Zsiga Marcell alpolgármester-országgyűlési képviselő a városháza nevében támogatást ígért a zöld-fehéreknek és közölte, hogy egyéni kapcsolatait is latba veti annak érdekében, hogy az MVSC „súlyának” megfelelő ünnepséget tarthasson. A vasutasok számítanak a DVTK támogatására, jól szereplő NB I-es labdarúgó csapatának fellépésére, hiszen a piros-fehérek jelenléte sok száz nézőt vonzana egy teremtornára.

A fórumon többször is szót kért Temesvári Miklós mesteredző, aki összefogásra, sőt ötletelésre szólította fel az egykori és a mai vezetőket, a szakosztályok tisztségviselőit, továbbá az MVSC-vel szimpatizálókat.

– Itt kezdtem a pályafutásomat, itt lettem labdarúgó – vette át a szót a neves tréner, majd szívbe markolóan így folytatta: – Az ember soha ne felejtse el, hová kötik a gyökerei: az ereimben zöld-fehér vér folyik, ezért hiszem és tudom, hogy az MVSC-nek ezután is élnie kell.

-KT-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!