boon-sportoldal

2011.08.22. 19:42

DVTK: előtérbe kerül az utánpótlás

Nem csak a csapat elé tűzött célokat a Diósgyőri VTK klubvezetése.

Nem csak a csapat elé tűzött célokat a Diósgyőri VTK klubvezetése.A labdarúgó NB I nyitánya előtt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Dudás Hunor sportszakmai várakozásaival kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az első tízbe várja a piros-fehéreket. De nem csak ezen a téren vannak céljai a következő egy évben a sportszervezetnek. Ezekről beszélgettünk az ügyvezetővel.

Konditerem a Napos oldal alatt?

- Az előttünk álló hónapok egyik legfontosabb feladatának azt tartom, hogy az utánpótlásban megtegyük azokat a fontos lépéseket, amelyek a jövő alapjait jelenthetik, míg a felnőtt csapatnál egy, a közeljövőben nagy célok elérésére is alkalmas csapat formálására az irányadó – mondta az ügyvezető. - Ezekhez a szakmai célokhoz viszont biztosítani kell a feltételeket, így fontos beruházásokra, pályák építésére készülünk, azért, hogy az utánpótláscsapatoknak legyen hol edzeniük, és szeretnénk egy edzőtermet is építeni, hogy itt helyben meg legyen minden a szakmai munkához.

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy négy edzőpályát szeretnének tökéletessé tenni, ez a meglévő füves edzőpálya, valamint a műfüves pálya felújítását jelenti, illetve további két teljesen új füves pálya megépítését. Hogy az utóbbi kettő a jelenlegi füves edzőpályával párhuzamos lesz, vagy arra merőleges, ez még nem dőlt el, ahogy az sem, hogy hol kap majd helyet az edzőterem. Ez utóbbinak egyik lehetséges helye a napos oldali lelátó alatti rész.

Az utánpótlásról

- Már korábban is elmondtam, éppen az Észak-Magyarország szerkesztőségében tett látogatásom során, hogy az utánpótlásban zajló munkával nem vagyok, nem vagyunk elégedettek – erősítette meg korábbi kijelentését az ügyvezető. - Ezért itt jelentős átszervezések várhatók, ennek első lépése volt, hogy olyan erőnléti edzőt szerződtettünk Spanyolországból, akinek a munkaidejét 80 százalékban az utánpótláscsapatoknál végzett munka fogja kitenni. De szeretnénk kiépíteni a megfigyelői hálózatot is, elsősorban itt, a megyén belül, hogy a tehetségeket itt tartsuk. Tornákat akarunk szervezni komoly ellenfelekkel, illetve ilyen megméretéseken szeretnénk vendégként részt venni. Ehhez a személyi feltételeket is biztosítanunk kell, és az edzőkkel szemben is lesznek, vannak elvárásaink, aki pedig ezeknek nem tud megfelelni, attól meg fogunk válni. Az utánpótlásedzők klubon belüli egységes képzését is meg akarjuk valósítani, szeretnénk ehhez képzési vezetőt felvenni. Persze tudom, a legfontosabb, hogy legyen szerelésük, labdájuk, biztosításuk az utánpótlás játékosoknak, de legalább ilyen fontosnak tartjuk, hogy különféle mérésekkel a lehető legobjektívebb képet kapjunk arról, hogy milyen értékek rejlenek egyik vagy másik fiatalban.

A megyei klubokkal, a Kazincbarcikával és az Ózddal kötött együttműködési szerződésekről is kérdeztük a klubvezetőt, illetve arról, hogy mi dönt arról, hogy egyik vagy másik játékos a már említett két klub egyikében vagy éppen a Diósgyőr tartalékcsapatában kap helyet, amire ez volt a válasz: nincsenek rangsorok a csapatok között, az dönt ezek megválasztásánál, hogy mi szolgálja jobban a labdarúgó fejlődését.

A létszámról

Az ügyvezetőtől azt is megkérdeztük, hogy az elmúlt egy évben a technikai apparátusának létszáma hogyan változott, az egy évvel ezelőtti munkába állásakor ,,itt talált” két fős, - egy technikai vezető és egy ügyvezetői asszisztens – létszáma mennyivel bővült.

- Az a két fő, akikkel egy éve elkezdtem a közös munkát, már nincsenek itt, érkeztek helyettük újak, és ezen túlmenően van már szakmai igazgatónk, marketing igazgatónk, gazdasági igazgatónk, értékesítési vezetőnk, illetve az NB III-as együttesnek is van technikai vezetője – sorolta fel a változásokat Dudás Hunor.


DVTK-kártya, -sör, -bolt

Arra ki kíváncsiak voltunk, hogy a tervezett fejlesztéséknek a forrását miből biztosítják, hiszen a pályák- vagy a konditerem építése, de az utánpótlásban tervezett változtatások is jelentős anyagiakat igényelnek. 

- Egyrészt az akadémiák működtetéséhez állami, pályázaton elnyerhető pénzekre is számítunk, valamint a tulajdonosok támogatására is – és itt nem csak a többségire, az Arago cégcsoportra gondolok, hanem a másik tulajdonosra, a miskolci önkormányzatra is – és ezek mellett saját bevételeket is terveztünk – mondta Dudás Hunor. - Hogy utóbbiak alatt mit kell érteni? Szeretnénk például bevezetni a DVTK kártyát, arra építve, hogy van egy jelentős szurkolótábora a DVTK-nak, és ebben a kártyarendszert ki-ki a maga eszközeivel támogatni tudja a klubot, akár cégként, különböző kedvezmények adásával, akár szurkolóként, vásárlóként ezen lehetőségek kihasználásával. A kártyarendszer mellett szeretnénk bevezetni a saját gyártású sörünket is a piacra, látva azt, hogy milyen sikere volt a közelmúltban annak a játéknak, amelyet az egyik sörgyár szervezett, és amelynek a vezetőit eddig hiába kerestük meg együttműködési szándékkal, bízunk azonban abban, hogy hamarosan sikerül megállapodnunk valamelyik sörgyárral. De ide sorolhatom a fan shopot is, a DVTK-boltot, amit szintén a közeljövőben szeretnénk megnyitni, ennek a bevételei is javíthatják gazdálkodásunk eredményét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!