boon-sportoldal

2011.07.20. 11:08

"Szuper!" – mondta Seydi felesége

Pontos gólszámot nem, de minél jobb helyzetkihasználást ígér a DVTK francia-szenegáli csatára.

Pontos gólszámot nem, de minél jobb helyzetkihasználást ígér a DVTK francia-szenegáli csatára.

Ha van tökéletes bemutatkozás egy légiós számára, akkor L Imam Seydié az volt. A Diósgyőr élvonalbeli labdarúgócsapatának Martinique-i születésű támadója ugyanis két góllal vette ki a részét a Zalaegerszeg elleni 4-1-es sikerb.

– Amikor valaki éppen csak megérkezik új klubjához, és a bajnokság első meccsére készülődik, van benne némi stressz, de nem csak benne, hanem a csapat összes tagjában – kezdte nyilatkozatát a 26. születésnapját augusztus végén betöltő játékos, akivel az egyik miskolci bevásárlóközpontban találkoztunk kedden délután. – Minden csatár olyan kezdésről álmodik, mint amilyen nekem sikerült, mikor először sikerült a kapuba találnom, azonnal megnyugodtam. Nagyon boldog voltam, hallottam, ahogy hétezer ember kiabál.

Jól megértették

,,Vajon mennyiben segítség az a számára, hogy van a DVTK-nál két másik francia anyanyelvű játékos, George Menougong, illetve Abdouraman Mohamadou?" - vetettük fel L Imam-nak.

– Kétségtelen, így sokkal könnyebben megy a közösségbe való beilleszkedés. Amikor a csapathoz érkeztem, ők voltak azok, akik elmondták, hogyan is megy itt a foci, miként viselkednek az emberek. De azt hiszem, a keret többi tagja is befogadott, mert a Zalaegerszeg elleni találkozón igyekeztek keresni a labdákkal, elől különösen jól megértettük egymást George-zsal.

L Imam elmesélte, a meccset követően először a még Franciaországban tartózkodó feleségét hívta fel telefonon, aki csak annyit jegyzett meg, miután meghallotta párja két gólját, hogy ,,Szuper!".

Önbizalmat adott

– Nem akarom túlértékelni ezt a remek nyitányt, a találatokat... - tette még hozzá a támadó. – Ezek a gólok köteleznek is, arra, hogy a következő mérkőzésen még jobb legyek, hogy a szurkolók és az edzők továbbra is elégedettek legyenek velem, a teljesítményemmel. Minden meccs más, de az biztos, hogy ez a dupla most önbizalmat adott nekem. Köszönöm a bátorítást mindenkinek, jól esik.


Az álmairól

Egy légiósról, ráadásul, ha fiatal is, nehezen képzelhető el, hogy végállomásnak tekintené karrierje szempontjából Magyarországot. ,,Milyen személyes céljai vannak a jövőre nézve?" – faggattuk még erről a diósgyőri szurkolók egyik friss kedvencét.

– Jelenleg az, hogy a DVTK-val jó pozícióban zárjuk a bajnokságot. Kisgyerekként az volt az álmom, hogy egyszer egy profi csapat tagja legyek, mindegy, hogy melyiké. Ez megvalósult. Imádtam a szintén Martinique-ról származó Thierry Henry játékát, az ő pályafutása a legjobb példa számomra.


A csatár véleményét megkérdeztük a magyar I. osztályról is.

– Egy meccs után természetesen nem lehet óriási következtetéseket levonni, de szerintem jó bajnokság a magyar. Kis szerencsével akár még egy kiemelkedő helyezést, az Európa Ligában való indulást is elérhetjük. Hány gólt ígérek az idényre? Számot nem szeretnék mondani, pusztán azt, hogy a helyzeteimből megpróbálok annyit értékesíteni, amennyit csak tudok...

,,Mire számít a hét végén a Ferencváros otthonában?" – kérdeztük L Imam-ot.

– Idegenben játszunk, az ő közönségük előtt, de ahogy hallom, Miskolcról is több százan eljönnek bennünket buzdítani. Ott is arra törekszünk majd, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

ÉM-MI


Névjegy

Név: L Imam Seydi

Született: 1985.08.31.

Magasság: 183 cm

Súly: 85 kg

Poszt: támadó

Mezszám: 88

Nemzetiség: francia-szenegáli

Előző klubjai: FC Mende, Bahrein, Riba Roja FC, AS Gabés, FK Bodva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!