boon-sportoldal

2011.07.06. 13:32

Karakas és Gáspár: Caracason át Barcelonába

Miskolci klubok sportolói ritkán versenyeznek Dél-Amerikában. A hét végén azonban ketten is ott küzdenek.

Miskolci klubok sportolói ritkán versenyeznek Dél-Amerikában. A hét végén azonban ketten is ott küzdenek.

A Miskolci VSC kiválóságai, Karakas Hedvig és Gáspár Eszter szerdán reggel 6 óra 35 perckor indult a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtérről, hogy – 24 órával később – Frankfurt és Caracas érintésével a venezuelai Barcelonába érkezzen. Mindketten a Világ Kupa soron következő viadalán lépnek tatamira. A magyar küldöttség tagja Illyés Miklós, az országos szövetség szakágvezetője, az MVSC elnöke, Eszter mestere és Kovács Gábor, Hedvig trénere is.

Értékes pontokért

– A „szereposztás” változatlan – mondta Illyés Miklós. – Hédi az 57, Eszti pedig a 63 kilós súlycsoportban próbál szerencsét. Mindketten szombaton szerepelnek, a szakvezetés előbbitől érmet, utóbbitól pontszerző helyet vár el. Ha ez megvalósul, értékes kvalifikációs egységekkel gazdagodnak egy évvel a londoni ötkarikás játékok előtt.

A venezuelai „kirándulással” még nem ér véget a vasutaslányok amerikai fellépése: Eszter ugyan hazarepül, Hedvig azonban edzőjével még egy hetet a távolban marad, pontosabban fogalmazva a Közép-amerikai San Salvadorba megy, ahol a jövő hét végén újra meccsel.

– A sportolókat nem féltem, kellően felkészültek, jó formában vannak, így bizakodnak – folytatta Illyés Miklós. – A legnagyobb ellenfelük minden kétséget kizáróan a nagyon hosszú utazás és az időeltolódás lesz. Ezt a nehezen leküzdhető érzést jól ismerjük, hiszen valamennyien többször megjártuk már azt a földrészt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!