boon-sportoldal

2011.07.27. 10:29

Kajak-kenu: Ötben, de érem is lehet

Péntektől vasárnapig Brandenburgban rendezik a junior kajak-kenu világbajnokságot.

Péntektől vasárnapig Brandenburgban rendezik a junior kajak-kenu világbajnokságot.

A magyar válogatott szerdán reggel indult el busszal Németországba, a csapat tagja a Diósgyőri KSC két kenusa, Viola Viktor, valamint Bodonyi András (akik C-2 500 méteren, illetve C-4 1000 méteren ülnek hajóba), továbbá edzőjük, Slisz Béla. A két miskolci fiatal az utóbbi hetekben edzőtáborban gyűjtötte az erőt a vb-re, ám mesterük még hétfőn és kedden is vezényelt nekik egy átmozgató tréninget.

Kiváló negyedik

,,Milyen formában vannak a srácok?" – kérdeztük még az indulás előtt Slisz Bélától.

– Jóban, és ezt nem a kötelező optimizmus mondatja velem. Nem látok különösebb problémát, amire bizonyíték, hogy tíz nappal ezelőtt, a szolnoki felnőtt országos bajnokságon párosban a negyedik helyen végeztek, ami egy kiváló eredmény. A mezőny nagyon kiegyensúlyozott lesz, ám úgy számolok, hogy mindkét döntőben benne lesznek az első ötben. Ha pedig sikerül jól elkapniuk a rajtot, akkor akár érmet is hozhatnak.

Ezer méter négyesben (ahol két győri, Varga Patrik, illetve Szalay Bence lesz Viola Viktor és Bodonyi András társa) pénteken délben rendezik az előfutamokat, ahonnan az első három helyen végzők egyből a fináléba kerülnek. Az ötszáz páros előfutamaira szombaton délelőtt került sor: itt a győztesek döntősök, a többieknek a középfutamban kell majd újra bizonyítaniuk.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!