boon-sportoldal

2011.07.14. 16:48

Az idei első salakmotorverseny Miskolcon

Miskolc - Szombaton 17 órakor kezdődik a magyar salakmotoros egyéni bajnokság 2. fordulója, Miskolcon.

Miskolc - Szombaton 17 órakor kezdődik a magyar salakmotoros egyéni bajnokság 2. fordulója, Miskolcon.A népkerti viadal kezdete előtt két órával, vagyis 15 órakor nyitják ki a kapukat, a versenyen pedig 12 salakmotorost láthat majd a publikum. A háromfordulós sorozat közepét rendezik meg most, május 14-én Gyulán volt az első menet, szeptemberben pedig Debrecenben lesz a zárás. Ahogy a másik két helyszínen, így szombaton, Miskolcon is 15 futamot rendeznek, a futamtábla szerinti 12 célba érkezés után a két elődöntőben a 8 legjobb vaspapucsos harcol majd a fináléba kerülésért (az egyikben az 1., 3., 5. és 7. helyezettek, a másikban a 2., 4., 6. és 8. helyezettek).

– A pontos mezőnyt egy versenyző híján még nem tudom elmondani, ugyanis várjuk a debreceni klub jelzését, hogy kit indítanak a sérülést szenvedett Papp Péter helyett – tudtuk meg Jacsó Tibortól a szombati verseny főszervezőjétől. – Nem ő lesz az egyetlen hiányzó a Gyulán rajthoz állt mezőnyhöz képest, hogy mást ne mondjak, többek között azért, mert sajnos, az ott miskolci színekben versenyzett Matej Ferjan időközben tragikus hirtelenséggel elhunyt. A gyulai Fekete Sándor sem tud rajthoz állni egészségügyi okok miatt, és a két Gyulára meghívott szlovén vendégmotoros sem lesz itt, egyébirányú kötelezettségeik miatt. Ami pedig az új indulókat illeti: a debreceni Tabaka József ezúttal rajthoz tud állni, Fekete helyett a bolgár Milen Manev képviseli a gyulaiakat, Ferjan helyett az osztrák Manuel Hauzinger versenyez nálunk, a rendező klub által kötelezően kiállítandó vendégmotorosnak pedig a cseh Martin Gavendát neveztük.

A csütörtökön estig ismerté vált 11 induló közül Tabaka és Szatmári a debreceni-, Benkő és Manev a gyulai-, Nagy R., Nagy P., Magosi és Tihanyi a szegedi-, míg Stefáni és Hauzinger a miskolci színeket képviseli, a vendégmotoros pedig Gavenda lesz.

Az egyéni ob állása

1. Matej Ferjan (Miskolc Speedway) 11 pont

2. Magosi Norbert (Big’s MSC) 10 pont

3. Szatmári László (Debrecen SSE) 9 pont

4. Stefáni Attila (Miskolc Speedway) 8 pont

5. Benkő Roland (SC Gyula) 7 pont

6. Nagy Róbert (Big’s MSC) 6 pont

7. Matija Duh (vendég, szlovén) 5 pont

8. Fekete Sándor (SC Gyula) 4 pont

9. Samo Kukovica (vendég, szlovén) 3 pont

10. Tihanyi Sándor (Big’s MSC) 2 pont

11. Papp Péter (Debrecen SSE) 1 pont

12. Nagy Patrik (Big’s MSC) 0 pont

A szombati ob jegyárakról

Felnőtt belépő (18-65 év között): 2000 Ft/fő

Kedvezményes belépő (10-18 év között, 65 év felett): 1000 Ft/fő

Apró barát belépő (10 év alatt): nem kell fizetni

Kis családi belépő (kizárólag külön nemű párok, házaspárok részére): 3000 Ft/2fő

Nagy családi belépő (két felnőtt és két kedvezményes esetén): 4000 Ft/4fő

A kedvezményes belépő váltásához a jogosultságot diákigazolvány, illetve személyi igazolvány bemutatásával kell igazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!