boon-sportoldal

2011.06.14. 17:19

Tóth Zsófia ob-ezüstérmes lett

<p>Tiszaújváros - A tiszaújvárosiak londoni olimpiai kvalifikációért küzdő sportolója ezüstérmet érdemelt ki a balatonfüredi rövid távú triatlon országos bajnokságon.</p>

A Triatlon Tour II. fordulójának, a rövid távú elit kategóriás országos bajnokságnak és az Amatőr-kupának június 12-én Balatonfüred adott otthont. 

A hölgyeknél az 1500 méteres neoprénes úszás kedvezett a többszörös duatlon világbajnok, sokszoros magyar bajnok Csomor Erikának, aki a 40 km-es kerékpározás közben körönként 30-40 mp-el jobb volt, mint a második helyen haladó Tóth Zsófia (TVK-Mali TK). A 10 km-es futáson a sorrend nem változott, nyert a rutinos Csomor, a legjobb női tiszaújvárosi versenyzőként jegyzett, ranglista második Tóth az ezüstéremnek örülhetett.

A férfiak versenye előtt  a tiszaújvárosi Török Alfréd jó formát mutatott, melynek bizonyságául ő jött ki először a vízből, de testvére, a nagyon akaró Török Dániel is csatlakozni tudott az első bolyhoz, melyről mindössze 10 mp-el maradt le az U23-as korcsoporthoz tartozó Hankó Dávid és Balogh Bence. A második váltásnál 2 perc fórja volt a mintegy 10 tagú élcsoportnak.  A futás első körében Török Alfréd - taktikai bakit elkövetve - „elengedte” az előtte haladókat, és utána már hiába futotta ugyanazt a tempót, mint ők, nem tudott feljebb zárkózni, negyedikként végzett. Török Dániel többszöri görcs miatt a második futó-körben feladásra kényszerült.

A TVK-Mali elit kategóriás sportolói mellett az amatőrök és a szeniorok is szép sikereket értek el a Balaton partján.

- SZIS -

Eredmények

Elit kat. női abszolút:  1. Csomor Erika (Budaörsi TKE), 2. Tóth Zsófia (TVK-Mali TK), 3. Pap Eszter (Triatlon Villám), 4. Szakály Zsuzsanna (TVK-Mali TK).

Amatőr kat., női abszolút: 2. Sávolyi Sára (TVK-Mali TK)

Elit kat. férfi abszolút: 1. Pocsai Balázs (DSC-DSI), 2. Fecskovics Attila (DSC-DSI), 3. Tóth Tamás (Budaörsi TKE), 4. Török Alfréd (TVK-Mali TK), …9. Hankó Dávid (TVK-Mali TK), …14. Balogh Bence (TVK-MALI  TK).

Amatőr kat., férfiak, 35-39 éves kcs.: 7. Bari Béla (TVK-Mali TK),…9. Temesvári László (TVK-Mali TK), …12. Bán Csaba (TVK-Mali TK). 25-29 éves kcs.: 4. Zelei Ádám (TVK-Mali TK)

Szenior férfiak, 45-49 éves kcs.: 2. Bálint Lóránt (TVK-Mali TK), …7. Ferge László (TVK-Mali TK), …9. Vígh Sándor László (TVK-Mali TK), …13. Oláh György (TVK-Mali TK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!