boon-sportoldal

2011.01.10. 12:06

Jól szereplő diósgyőriek

<p>A hétvégén Olaszországban, Lignano Sabbiadoroban rendezték meg a junior férfi párbajtőr Világkupát.</p>

A versenyen 166-an indultak, a diósgyőri Sütő Dávid nagyszerű vívással 8. helyezést ért el, a négy közé jutásért a későbbi győztes olasz Ficherától szenvedett 15-10-es vereséget (a 32 közé jutásért a szlovák Farmert 15-14-re, a 16 közé kerülésért az orosz Bogojavlenszkijt 15-5-re, a 8 közé jutásért az ukrán Makijenkót 15-13-ra verte a miskolci sportoló). Ezzel az eredménnyel Sütő Dávid az országos ranglista 3. helyére ugrott, és jó esélye van a tavaszi junior világbajnokságon való részvételre (annál is inkább, mert a ranglista jelenleg második helyén álló BVSC-s riválisát fegyelmi vétsége miatt kizárták a válogatottból).
A hétvégén válogatóverseny volt a kadet lányoknál Budapesten, a tét itt is a vb–n való indulás megszerzése. A diósgyőri lányok közül Arday Gréta érte el a legjobb eredményt, 5. lett. Nagy Kinga a 8 közé jutásért, Bogdányi Réka és Fügedi Anna a 16 közé jutásért esett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!