boon-sportoldal

2010.11.15. 14:31

Patrick, a holland légiós

<p>Miskolc - Németalföldi kapus hárítja az ellenfelek lövéseit a megyei II. osztályú Bükkszentlászló-Borsod Bulvárnál.</p>

Persze, hogy a munkahely játszotta a fő szerepet abban, hogy Patrick KolbeekHollandiából Miskolcra került, aminek immáron hat éve. Patrick szülőhazájában kezdte a futballt, tizenkét esztendősen, s a Rijnmond Hoogvliet Sport csapatában előbb védő volt, majd pedig rövid idő után betették a gólvonalra. Nem is „szabadult" onnan.
– Profi játékos igazából sohasem akartam lenni, pusztán egy normál egyensúlyra törekedtem, ami a sportot, és a magánéletet illeti – mondta a bükkszentlászlóiak légiósa. – Ez a hely gyakorlatilag Rotterdam mellett található, központtól központig olyan húsz kilométer lehet a távolság. Annak idején, nem tagadom, amolyan kis huligán voltam, és rettendő módon drukkoltam a Feyenoornak, minden hazai meccsre kimentem, s több alkalommal idegenbe is elutaztam. Nagy öröm volt nekem, amikor a klub legendás magyar játékosa, Kiprich József 2004 nyarán a DVTK-hoz került edzőnek. Egyszer kimentem hozzá, nagyon meglepődött, majd hollandul beszélgettünk egy keveset.

Sok magyar szót

Patrick „hazai" egyesületénél kapusedző is volt 2000 és 2003 között, tehette, hiszen rendelkezik hivatalos KNVB (Holland Labdarúgó Szövetség) bizonyítvánnyal. Amint azt hozzátette, a magyar focival, a bükkszentlászlóiakkal úgy került kapcsolatba, hogy párjával az évek során egyre több ismerettséget kötöttek, olyanokkal is, akik ebben az együttesben szerepelnek.
– Négy szezon óta vagyok a csapat tagja, s legutóbb megnyertük a megyei III-as bajnokságot a miskolci körzetben, azért tudtunk a nyáron a megyei II-ben indulni. A sikert kétszer is megünnepeltük, először a menedzserünk, Szabó Laci vendéglátóhelyén, aztán pedig Bükkszentlászlón, ahol átvehettük az első helyért járó érmeket.
A 41 esztendős ,,légiósnak" a társaival való kommunikációban nincs problémája, hiszen számtalan magyar szót elsajátított már, amikből fel is sorolt párat: spori, szabadrúgás, dobás, jobbra, balra, tovább, gyere vissza, stb... Patrick elmondta, sajnálja, hogy Bükkszentlászlón nincs futballra alkalmas pálya, ezért a diósgyőri műfűvesen bonyolítják le bajnoki összecsapásaikat. Ami viszont jó minőségű. Mivel a hálóőr egykori gárdája is ötödosztályú, feltettük a kérdést Patricknak, hogy „meglátása szerint vajon a magyar ötödosztály erősebb, vagy a holland?"
– Úgy gondolom, a holland picivel erősebb, körülbelül itteni NB III-as szintnek felel meg – válaszolta a kapus, akinek a cipője stílusosan holland színben, narancsban „pompázik". – Hány pontot tervezünk megszerezni a most zajló bajnokságban? Az én kalkulációm alapján olyan harmincat, harminckettőt. Most tizenötnél tartunk, úgyhogy fél úton vagyunk. Az biztos, hogy a megyei III-ba nem szeretnénk visszaesni.
-MI-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!