boon-sportoldal

2010.11.05. 14:39

Megyei rangadó Diósgyőrben

<p>A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában, szombaton a Diósgyőrhöz a Mezőkövesd látogat.</p>

A DVTK szurkolói az elmúlt hetekben ugyan győzelmeknek, pontszerzéseknek örülhettek, de jó játékot csak helyenként láthattak csapatuktól. Nem is csoda, hiszen az elmúlt hetekben több labdarúgóra sem számíthatott a szakvezetés, az alapemberek hiányában pedig csak ,,kis győzelmeket" produkált a gárda. A játékoskeretet illetően most sincs jó helyzetben Benczés Miklós edző, ugyanis Budovinszky sárga lapos eltiltása miatt nem játszhat, Rakovic lábujjtörése után januárban állhat munkába, Halgasra atroszkópikus térdműtét várt, Gal a múlt héten szombaton hazautazott, Horvátországba a családjához, és mivel hétfőre belázasodott, így nem tudott visszaindulni Diósgyőrbe, míg Abdouraman, akit a legutóbbi bajnokin a kiújult combizom húzódása miatt kellett lecserélni, szintén kihagyta az edzéseket.

Volt diósgyőriek plusz motivációja

– Hétről hétre ehhez hasonló nehézségekkel kell megbirkóznunk, úgy látszik ez a mostani sem kivétel – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője. – Nem lesz egyszerű, de hiszek abban, hogy ezúttal is sikerülni fog. Helyzetünket nehezíti, hogy a Kövesdben több olyan futballista is játszik, – gondolok itt Szántaira, Vámosira, Elekre, Sivákra, Lakatosra és Szabó V.-re – akik korábban szerepeltek Diósgyőrben, és bizonyára az egy plusz motivációt ad majd nekik, hogy volt csapatuk ellen bizonyíthatnak. Természetesen szót kell ejtenem ellenfelünk szakvezetőjéről, a szintén ezer szállal Diósgyőrhöz kötődő Huszák Gézáról is, akit felkészült, jó edzőnek tartok, és az alapján is mondom, hogy nagy taktikai harc várható ezen a meccsen. Egyébként a Kövesd vezetőedzője ebben a szezonban sokat segített már nekünk azzal, hogy azokról a csapatokról információkat osztott meg edzői stábunkkal, akikkel ők már játszottak, ezért köszönettel tartozunk neki, de ezen a héten nem hívtam fel azért, hogy soros ellenfelünkről kérdezzem... Már csak azért sem, mert elég sokat tudunk róluk, egymásról, és látunk olyan pontokat az MSE játékában, amelyekre építve elérhetjük célunkat, ami ezúttal sem lehet más, mint a győzelem.

"Erre a 90 percre az érzelmeket félre kell tennünk"

A Mezőkövesd csapatában is lesznek hiányzók: Haburcsáknak felszakadt a bőr a talpán, ezzel küszködik két hete, és Toplenszki térdszalag szakadását követően most van visszatérőben, míg hét közben Bene és Robson is térdsérülést szenvedett, ezért edzéseket kellett kihagyniuk.

– Ilyenkor jön az, hogy aki lehetőséget kap, az bizonyítsa be, hogy eddig érdemtelenül mellőztük – mondta Huszák Géza, az MSE trénere. – Mivel a Diósgyőr hazai pályán játszik, és Diósgyőrben mindenki ellen jelentős győzelmi esélye van, nincs ez másképp ellenünk sem. Mi is borsodi csapat vagyunk, és a lelkünk mélyén annak örülnénk, ha szezon végén a DVTK jutna fel az NB I-be, de erre a 90 percre az érzelmeket félre kell tennünk. Tisztelnünk kell az ellenfelet, de meg kell tennünk mindent azért, hogy olyan eredményt érjünk el, ami méltó az eddigi teljesítményünkhöz. Sajnos, a múlt héten egy jó szériát szakítottunk meg a hazai vereségünkkel, de ez egy olyan meccs volt, amelyen az ellenfél két lövése beakadt miközben a kapusunknak gyakorlatilag védenivalója sem volt, szemben azzal, hogy mi 1 méterről sem tudtunk az üres kapuba betalálni. Ilyen van, ezért nem kell szégyenkeznünk, ahogy a további két, hasonlóan egygólos vereségünkért sem, amelyet az MTK tartalék-, és a Nyíregyháza együtteseitől szenvedünk el. Úgy vélem, hogy ebben a szezonban olyan csapatunk van, amelyiknek nagyon meg kell küzdenie azért, hogy nyerni tudjon, de megverni is nagyon nehéz minket.

A pályán

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry SE (szombat, 13.30)

A DVTK várható kezdőcsapata: Rados – Illés, Kovács Á., Horváth G., Gohér – Granát, Dobos, Lippai, Faggyas – Menougong, Roszel.
Az edző tippje: 2-1.

Az MSE várható kezdőcsapata:
Szántai – Robson (Nagy P.), Vámosi, Elek, Éles – Lakatos, Hegedűs, Kaszás, Sivák – Szabó V., Husanik.
Az edző tippje: 1-1.


Tiszaújvárosban csatázik a Bőcs és a Kazincbarcika

eszak | 2010.11.05 15:34
Tiszaújvárosban megyei rangadót láthatnak a nézők az NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában vasárnap.

</script>

<hr />

// ]]>]]>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!